krysztal napisał(a):

Cała rozkminka wyżej dotyczy przychodów.
Z resztą już samo strzelanie kwotami plus/minus 15 mln nie brzmi zbyt poważnie.
|
Czy ja wiem czy nie powaznie na tym etapie. Jestesmy przeciez przed okienkiem transferowym wiec trudno de facto powiedziec jaki bedzie budzet bo nie wiesz czy uda ci sie sciagnac 8 nowych czy moze 5. Czy beda to drozsi ludzie z topu listy zyczen czy tansze opcje z dolu. Na tym etapie to calkiem normalne.
Jak juz pisalem budzet jest determinowany przez sume wydatkow a w tym momencie pewnie trwaja jeszcze negocjacje i nie wiesz ile wyniosa prowizje, ile jakies bonusy za podpis ile bedzie wynosila pensja dla nowych. Ja sie raczej spodziewam, ze ksztalt budzetu poznamy gdzies na przylomie sierpnia i wrzesnia. Gdyby wtedy nie wiedzieli jaki maja budzet to byloby to nie tylko niepowazne ale tez znakiem calkowitej niekompetencji glownego ksiegowego.
Inna oczywiscie sprawa jest to czy bedziesz w stanie pokryc planowany budzet z przychodow czy trzeba bedzie zaplanowac deficyt i pokryc go pozniej z jakiejs pozyczki.
Chyba, ze przez budzet rozumiesz nie to ile bedziemy wydawac a to ile w sumie bedziemy mieli finalnie szmalu. No ale nawet tutaj pewnie jeszcze trwaja rozmowy ze sponsorami i niby jakims inwestorem wiec tez sa logiczne podstawy do podawania "widelek" w tym momencie.