Wyświetl pojedynczy post
As
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.06.2026, 13:01
krysztal napisał(a):Wyświetl post
Cała rozkminka wyżej dotyczy przychodów.
Z resztą już samo strzelanie kwotami plus/minus 15 mln nie brzmi zbyt poważnie.
Czy ja wiem czy nie powaznie na tym etapie. Jestesmy przeciez przed okienkiem transferowym wiec trudno de facto powiedziec jaki bedzie budzet bo nie wiesz czy uda ci sie sciagnac 8 nowych czy moze 5. Czy beda to drozsi ludzie z topu listy zyczen czy tansze opcje z dolu. Na tym etapie to calkiem normalne.

Jak juz pisalem budzet jest determinowany przez sume wydatkow a w tym momencie pewnie trwaja jeszcze negocjacje i nie wiesz ile wyniosa prowizje, ile jakies bonusy za podpis ile bedzie wynosila pensja dla nowych. Ja sie raczej spodziewam, ze ksztalt budzetu poznamy gdzies na przylomie sierpnia i wrzesnia. Gdyby wtedy nie wiedzieli jaki maja budzet to byloby to nie tylko niepowazne ale tez znakiem calkowitej niekompetencji glownego ksiegowego.

Inna oczywiscie sprawa jest to czy bedziesz w stanie pokryc planowany budzet z przychodow czy trzeba bedzie zaplanowac deficyt i pokryc go pozniej z jakiejs pozyczki.

Chyba, ze przez budzet rozumiesz nie to ile bedziemy wydawac a to ile w sumie bedziemy mieli finalnie szmalu. No ale nawet tutaj pewnie jeszcze trwaja rozmowy ze sponsorami i niby jakims inwestorem wiec tez sa logiczne podstawy do podawania "widelek" w tym momencie.
Ostatnio edytowane przez As : 03.06.2026 o godz. 13:07.
Odpowiedz cytując