Wyświetl pojedynczy post
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.06.2026, 15:48
azor napisał(a):Wyświetl post
Dlaczego Wieczysta to patologia?

No cóż nie jestem wielbicielem Wieczystej i samego WK. Nie śledzę i analizuje ich poczynań. Mogę się zatem mylić.
Chętnie zmienię zdanie, jak ktoś twierdząco odpowie na poniższe pytania dotyczące Wieczystej.
Czy znajdę gdzieś schemat struktury taki jak dla profesjonalnego klubu. Dział sportowy, dział marketingu itd.
Czy pojawiły się jakiekolwiek informację dotyczące planów co do bazy treningowej.
Czy znajdę informacje dotyczące planów szkolenia setek młodych adeptów piłkarskich w szkółkach, odnośnie drużyn młodzieżowych itd.
Itd.
Ok WK zrobił swój cel przy pomocy pieniędzy. Gratulacje. Ale mam prawo do zdania, że to co robi nie jest zdrowe.

Dyskusja poszła w takim kierunku jakbyśmy mieli zamiar walczyć o Mistrza a Wieczysta miała nam gdzieś odjechać za pieniądze WK. Tymczasem rzeczywistość może być zgoła odmienna tj będziemy walczyć o utrzymanie. To, że mieliśmy nad nimi sporą przewagę to jedno. To, że z trudem dwa razy zremisowaliśmy to drugie. Peszko powiedział jasno, kłopoty Wieczystej wynikały ze spraw wewnętrznych klubu. Można się domyśleć o co chodzi. Nie przywiązywałbym wagi do tego, że mieliśmy nad nimi przewagę punktową. W nowym sezonie to może się nie powtórzyć.

Tak samo nie rozpędzałbym się prognozami sold-outów. Ekstraklasowy karnawał frekwencyjny może trwać do września. Zrobi się zimno, wyniki będą nie takie jak się niektórzy spodziewają i zostanie twardy trzon 15-20 tysięcy.

I na koniec. Moim zdaniem opartym li tylko na własnych przypuszczeniach projekt Wieczysta potrwa jakieś 2-3 lat. Ale to tylko moje przypuszczenia. Ponieważ historia nauczycielką życia jest... Był kiedyś klub, który w swoim mieście uważany był za dzielnicowy. Grał w IV lidze na boisku klepisku z kilkoma drewnianymi trybunami. Inne czasy, inne realia, inne metody. Ktoś się uparł by był wielki. Dziesięć lat po awansie brylował w pucharach, dwadzieścia w LM. Dziś gdy zapyta się o 10 najlepszych klubów w historii każdy wliczy ten "dzielnicowy" klub do tego grona. Każdemu kto się cieszy z awansu Wieczystej polecam przestudiowanie historii Widzewa i przeanalizowanie tego gdzie dziś jest Widzew a gdzie ŁKS. W realnym życiu niczego nie można wykluczyć.

A i na koniec. Był taki jeden co podobno był kibicem Wisły od dziecka a był właścicielem innego klubu. Walter się nazywał. Napsuł nam trochę krwi.

Martwmy się o siebie i pilnujmy własnego interesu.
Odpowiedz cytując