Wyświetl pojedynczy post
As
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.05.2026, 14:22
Krolewski (albo ktos z klubu, nie pamietam) mowil, ze im chodzi o to zeby umozliwic tez nowym kibicom przyjscie na stadion.

Wedlug mnie limit karnetow do 10K zeby dac mozliwosc nowym kupienia biletow to tylko PR i chodzi o cos innego. Popatrzyli, ze nie bylo nas w Ekstraklasie 4 lata, ze w tym czasie wyklulo sie kilka atrakcyjnych do ogladania zespolow plus derby i ze stadion na wielu meczach bedzie pelny albo prawie pelny. Wzieli wiec do rak kalkulatory i wyszlo im, ze lepiej sprzedac powiedzmy 7 biletow na TOP mecze po 95 zlotych i 10 za 80 niz 17 biletow w karnecie za 1150. To tak obliczajac za ta Zone 1. Edit: aha no i jeszcze mozna skasowac na biletach za PP gdzie tez moze sie trafic jeden lub wiecej atrakcyjnych przeciwnikow.

Zapewne uznali tez, ze 10k karnetow sie sprzeda co im da pi razy oko jakies 8.5 - 9.7 miliona. Nie wiem dokladnie jak sie rozklada liczba przedluzajacych, ulgowych i liczba karnetow na poszczegolne sektory wiec to tak mniej wiecej obliczylem.

Z biletow wezma pewnie w ciagu sezonu ze trzy razy tyle czyli gdyby frekwencja byla bardzo dobra to gdzies miedzy 30 a 40 milionow zarobia z samych biletow i karnetow.

Jak sie dramatycznie walnalem w obliczeniach to prosze mnie poprawic.
Ostatnio edytowane przez As : 28.05.2026 o godz. 14:26.
Odpowiedz cytując