Wyświetl pojedynczy post
stary dziad
Senior Member

Od: 04.2014

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.05.2026, 11:41
WildDog napisał(a):Wyświetl post
Twoje stawianie na rowni srodkow prywatnych z publicznymi, a w szczegolnosci ich wydawanie jest niesamowicie glupie!

Dajesz jakis kolejny przyklad z doopy o bojlerach czy piecykach..
Naprawdę myślisz, że im więcej napiszesz , że coś jest "gupie" albo z "doopy" to będziesz postrzegany jako mądrzejszy?
Co najwyżej jako mądrzejszy "inaczej" albo "mondżejszy"

Jeszcze raz, napiszę drukowanymi: Z PUNKTU WIDZENIA WYDAJĄCEGO JEST KOMPLETNIE OBOJĘTNE Z JAKIEGO ŹRÓDŁA POZYSKAŁ PIENIĄDZE.
Mam kasę i wydaję.

Prywatny innwestor MUSIAL te kase zarobic!! Wiec wydajac ja (np na sponsoring klubu) ponosi jakas strate w majatku, na ktory niekiedy ciezko pracowal. Wlodarze (np Wroclawia) maja wszystko w doopie, bo kasa im z nieba spadla. Nawet jak wtopia, to w polskich warunkach im chooya zrobia (takie mamy niestety prawo, ze za marnowanie publicznej kasy sie nie ponosi konsekwencji).....
No i co tego?
Takie są warunki gry.
Staraj się analizować fakty a nie wyznawać ogólną teorię pokrzywdzenia sprowadzającą się do biadolenia.

Nawet jestem skłonny zgodzić się z Twoja opinią , że łatwiej żyje się prezesowi śląska niż Prezesowi Wisły.
Przynajmniej w zakresie źródeł pozyskiwania kasy jest to fakt.

Ale to finansowanie z publicznych jest zgodne z obecnym prawem ( albo co najmniej w granicach prawa) i nie widzę żadnych realnych przesłanek aby w społeczeństwie była jakaś licząca się siła chcąca ten stan rzeczy zmienić.

Zapowiedzi, że Królewski będzie walczył o to w Brukseli, traktuję ( na dzień dzisiejszy) tak samo jak zapowiedzi Żurka, że ściągnie Ziobrę z USA.
Czyste gadanie dla bezkrytycznych wyznawców...

Zauwazam, ze strasznie ograniczony w tym temacie jestes, wiec dla swietego spokoju aby nie meczyc sie kolejnymi przykladami "rownosci" srodkow publicznych z prywatnymi.......zmuszony jestem umiescic cie na liscie "zasluzonych".......Tak, ze od tej chwili piszac do mnie, piszesz na Berdyczow....
To że urządziłeś sie w doopie ekonomicznej ignorancji to pół biedy.
Gorzej, że do tej doopy chcesz wciągnąć innych.
Mogłeś mnie czytać i trochę się dokształcić a w konsekwencji wyjść na ludzi
Rezygnujesz. Trudno. Płakał nie będę.
Każdemu z cracovii to mówię- Wisła to klub z piękną , przedwojenną tradycją , założony przez Polaków .Po wojnie na parę lat został "siłowo" przejęty przez resort . Tak samo jak Polska została wbrew woli narodu przejęta przez komunę . I co , Polski też się wstydzisz i na nią plujesz ?!
Odpowiedz cytując