|
Do leszkam.....Typowe dla lizodupów Jopusia. Z jarusiem001, WildDogiem, Azorkiem, ptfu krysztalem, s1monikiem, framacikiem, karheropikiem i innymi na czele.[/QUOTE]
Umknęła mi ta czesc jakze mądrej wypowiedzi. Wiesz kto to lizidupa? Przecież jakby Jop wywalczył awans po barażach, w dramatycznych okolicznościach z tym składem, to i tak powinien być noszony na rękach na fete na Rynku! A on wygrał te ligę z tzw "palcem w doopie". Nawet najmniejszego zagrożenia nie bylo od października. Moim zdaniem ten "brak rozwoju" (supermocny argument drozda, sprowadzający innych na Ziemię, a ciebie doprowadzający do ekstazy) wynikał z komfortu znacznej przewagi punktowe. Nasza przewaga zawsze była pod kontrolą. Nie musieliśmy angażować się na maxa, narażać się na niepotrzebne kontuzje. Po raz pierwszy w historii pietwszoligowego bytu, na wiosnę nie mieliśmy handikapu w postaci musu zdobywania 3 pkt, niemal w każdym meczu, aby gonić czołówkę. Na dodatek wypadł główny napędowy Rodado. Od kiedy grał z kontuzją?. Dochodzila tylko presja, bo każdy chcial jak najszybciej przyklepać ten awans. Nie wiem czy taktyka Jopa nie polegala na wolnym ciulaniu puntkow, aby w odpowiednim momencie przyspieszyc i dokonac awansu. Dosc mnie sie ta teoria teraz spina, ale pomijam to, bo to faktycznie wrozenie z fusow. Ale chyba wszyscy zauwazyli, jak zeszlo cisnienie druzyna na luzie gra zupelnie inaczej.... .........można pisać sporo, ale boję się, ze i tak fakty przegrają z twoimi argumentami.......więc w spokoju czekam na mecze w eklapie, które wyjasnia mnie i uwazajacych podobnie lub ciebie............
Ostatnio edytowane przez WildDog : 20.05.2026 o godz. 21:54.
|