Wyświetl pojedynczy post
stary dziad
Senior Member

Od: 04.2014

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.05.2026, 09:01
As napisał(a):Wyświetl post
Czasem lepsze jest wrogiem dobrego. Na pewno pieniadze od Kwietnia by sie mega przydaly zeby od razu probowac robic skok na puchary. Z jego pomoca daloby sie pewnie sciagnac paru gosci z potencjalem na gwiazdy calej ligi ALE z drugiej strony mogloby to tez rozpieprzyc klub od srodka, tak w gabinetach jak i w szatni.

Trudno wyrokowac, moze by sie tak stalo a moze nie..
Pieniądze Kwietnia na 95% pozwoliły by Wiśle na trwale zagościć w czołówce ligi i pucharach.
Wczoraj przeczytałem, że jest on w stanie rocznie dać na klub 100 baniek.
Ale...
W obecnej chwili jest dla mnie jasne, że WK w Wisłę nie zainwestuje.
Ku smutkowi jednych i radości drugich.

A od wszelkich funduszy inwestycyjnych to powinnismy sie trzymac jak najdalej. Wisla to nie jest PSG czy Man City tu zaden arabski szejk nie bedzie pompowal pieniedzy ze swojego funduszu inwestycyjnego bo poprzez Wisle nie jest w stanie "ocieplic i ucywilizowac" swojego wizerunku na zachodzie. OD tego maja anglie gdzie sie moga miziac ze swiatowymi elitami.
Dla nas zostaja takie fundusze, ktorym zalezy zeby jak najwiecej i jak najszybciej wydoic z klubu i przeniesc sie do nastepnego. Widac to po Lechii gdzie po pierwszej inwestycji juz im sie nie chcialo nawet rachunkow placic..
Pełna zgoda.
Mam nadzieję, że ta informacja o funduszach była tylko blefem negocjacyjnym JK podczas rozmów z WK.
Oczywiście nie można wykluczyć, że JK z powodów finansowych będzie zmuszony to zrobić.
To byłby bardzo zły scenariusz.
Choć i tak lepszy niż jakby wymyślono kolejnego Wannę.

Tak wiec, nie dziekuje. Wole biednie i pomalu ale stabilnie.
Problem w tym, że daleko nam od stabilności.
Dług wygenerowany przez 4 lata rządów JK to 50-60 mln.
Owszem, 30 baniek zostało pokryte przez pożyczki.
Pozostaje 20-30 baniek, które musi być w jakiś sposób zasypane .
To jest warunek stabilności.
Odpowiedz cytując