Wyświetl pojedynczy post
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.05.2026, 15:35
As napisał(a):Wyświetl post
Dziekuje. Gdybyś w przyszłości potrzebował żeby ci coś wytłumaczyć, objaśnić niuanse odnośnie którejkolwiek pozycji na boisku., ewentualnie wytłumaczyć zadania lub wpływ któregoś zawodnika na grę to wal do mnie jak w dym.
Zawsze jestem chętny do pomocy.

Nie będziesz musiał się kompromitować stwierdzeniami, że ktoś *nic nie pokazał* bo akurat w meczu nie strzelił gola lub nie zaliczył asysty.

Pozdrawiam.
Gdybyś miał pojęcie o piłce to byś wiedział, że niuanse nie zależą jedynie od pozycji, a od wielu innych aspektów także takich jak to czy wieje wiatr i czy świeci słońce, albo takich czy na pozycji obok gra Zenek czy Franek. Więc teoretyzować to sobie można na treningu.

A to czy ktoś coś pokazał czy nie w mojej ocenia zależy głównie od tego czy zapieprzał. Czyli czy walczył, był skoncentrowany, pomagał kolegom na boisku, chciał grać do przodu czy na alibi. Błędy się zdarzają zawsze, ale ma znaczenie czy wynikają z okoliczności czy z niechlujstwa i olewactwa.

Postawę Dudy w ostatnim meczu odniosłem do krytycznej oceny 15 minutowego występu Omica. Zwróć uwagę, że po zejściu Dudy Polonia miała w środku pola jeszcze mniej do powiedzenia niż wcześniej i jakoś na stwierdzenie, że "Omic był beznadziejny" nie zareagowałeś.

pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Teza może i fajna ale nie do udowodnienia.
Zagrał wszystkie mecze pucharowe, z tym ostatnim, przegranym również.
Z tego co mówił Pan Trener Mariusz Jop, Omić miał problem z występami w rezerwach.
Kod:
rozgr.  mecze  w "11"  pełne rez.  czas   gole
I liga    16     1     0     15     252     0     
PP         3     3     3     0      270     0     
RAZEM     19     4     3     15     522     0
Patrząc na to, że Wisła zrobiła awans, będąc od pierwszej do ostatniej kolejki na pierwszym miejscu, robiąc średnią powyżej 2.0, to ciężko mieć jakieś większe pretensje do Pana Trenera Mariusza Jopa.

Jak zobaczysz na mecze, w których grał Omić, to grał od 10 do 18 kolejki z wyłączeniem 17 ale z zaległą 5.
A w 2026: 21, 23, 27-33. Niepołomice to była 30 kolejka.

Więc statystyka nie potwierdza twoich rewelacji n/t Omicia.

Dzięki za statystykę.

Nie mam pretensji do Pana Trenera Mariusza Jopa o wyniki, bo trudno mieć pretensje kiedy mamy awans.

Mam pretensje o wykorzystanie potencjału drużyny. Zwłaszcza o korzystanie ze zmian w czasie meczu i rotacji w składzie.

Jak wynika ze statystyk. Omic zagrał w lidze w 16 meczach średnio 15,75 minuty w każdym z nich. Wyjąwszy 60 minut w meczu z Puszczą w pozostałych 15 meczach wchodził średnio na 12 minut. Grając w takim wymiarze czasowym nie miał szans pokazać swojego potencjału. To moim zdaniem oczywiste.

Możesz sprecyzować których moich rewelacji na temat Omica nie potwierdza statystyka?

Występów w PP nie biorę pod uwagę z powodów prozaicznych. Skład i podejście klubu w tym sezonie do PP było delikatnie mówiąc luźne. Choć jak się okazało dla Omica to był istotny element funkcjonowania w drużynie.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 17.05.2026 o godz. 16:00.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując