Wyświetl pojedynczy post
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.05.2026, 09:30
Dobra, był czas na świętowanie a teraz do roboty.

Jeżeli chodzi o kadrę sportową:

Bramkarze: Letkiewicz zostanie, choć aktualnie nie jest to poziom ekstraklasowy. Dlatego konieczne jest podpisanie doświadczonego bramkarza, który na dzień dzisiejszy będzie po prostu lepszy. Jeżeli Letkiewicz zrobi postęp i wygra rywalizację to super, natomiast na tej pozycji wzmocnienie jest konieczne.
Broda i Cziczkan * zdecydowanie pożegnać bukietem goździków.

Środek obrony * Grujcic i Kutwa mają ważne kontrakty, tego pierwszego w sumie bym pożegnał ale biorąc pod uwagę, że nie można robić totalnej rewolucji a chłop najwyraźniej jest też atmosferoviciem to zostanie. Biedrzycki? Hmm*.Ostatecznie chyba jednak do przedłużenia. Do tej trójki konieczne jest dołożenie solidnego, lewonożnego stopera, to wręcz konieczność.
Colley * pożegnać serdecznie i z honorami. Uryga? Jeśli prawdą jest, że jego kontrakt uległ automatycznemu przedłużeniu to nie ma o czym gadać, będzie stoperem nr 5. Jeżeli nie * uroczyste pożegnanie: bukiety, szampan, fajerwerki.
Oprócz tego kończy się kontrakt Skrobańskiego, choć to zarówno sportowo jak i finansowo bez większego znaczenia.

Boczna obrona: Leliveld, Geiger, Krzyżanowski i Mikulec mają ważne kontrakty. Natomiast uniwersalny boczny obrońca jest bezwzględnie potrzebny, bo mam obawy co w/w Panowie pokażą na ekstraklasowym poziomie.
Uroczyste pożegnanie Jarocha byłoby tutaj mile widziane.

Środek pomocy: Zieliński i Erthaler mają ważne kontrakty.
Igbekeme * bardzo ale to bardzo mieszane uczucia, niemniej podobnie jak w przypadku Biedrzyckiego, ostatecznie myślę, że jednak przedłużenie na kolejny sezon.
Środkowy pomocnik z dobrymi warunkami fizycznymi, umiejętnością gry w piłkę oraz dobrym strzałem jest koniecznie potrzebny.
Carbo * uroczyście pożegnać. Mniej uroczyście Talara i Olejarkę, którym kończą się kontrakty.
Omić * nie mam pojęcia*.Mam nadzieję, że sam będzie chciał odejść i ułatwi decyzję.

Skrzydłowi:
Kuziemka, Bozić, Duarte * mają ważne kontrakty.
Ale kolejny, bardzo dobry skrzydłowy powinien zostać podpisany, bo nikt nie ma pojęcia, co ta trójka pokaże w ekstraklasie.
Najlepiej jakiś szybki murzyn ale umiejący grać w piłkę a nie jakiś Momo Cisse.

Baniowski * na wypożyczenie.
Piotruś Starzyński * dziękujemy!

Napastnicy

Rodado zostaje no i konieczne bardzo dobry napastnik do niego. Taki, który będzie z nim walczył o nr 1.
Sanchez- nie ma sensu, chyba że niewiele zarabia, wtedy jako nr 3 i atmosferić może zostać.

Kawała * wypożyczenie.
Czyli reasumując:
Pożegnać: Broda, Cziczkan, Colley, jeśli to możliwe Uryga, Skrobański, Jaroch, Carbo, Olejarka, Talar, najpewniej Omic, Starzyński.

Transfery niezbędne: bramkarz, lewonożny stoper, boczny obrońca, środkowy pomocnik, skrzydłowy, napastnik.

Sztab szkoleniowy: na ja bym Maestro Jopa pożegnał z wielką pompą. Nie przekonał mnie do siebie, uważam, że miał dużo szczęścia ale to rozwinę w temacie trenerskim.
Natomiast mam też świadomość, że Jop zostanie na stolcu trenerskim. Oby dłużej, niż do pierwszej przerwy na reprezentację*
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując