Ekhh wolfy, kiedy latem pisałem na forum, że nasz skład w tamtym momencie (początek lipca) nie jest słabszy niż za Moskala w podobnym okresie (rok wczesniej) to zostałem przez Ciebie wyśmiany i nazwany:
Cytat:
grogoriogreg - widzę że przejmujesz pałeczkę naczelnego bajkopisarza.
Najbardziej podoba mi się konkluzja z Dudą: co prawda trzy razy z nim na środku nie awansowaliśmy i zawalił masę meczy, ale Ty masz o nim inną opinię
|
Napisałeś również takie zdanie na temat sytuacji kadrowej drużyny - później dołączyli tylko Omić, Bozić i Giger.
Cytat:
Zdaje się że kompletnie nie ogarniasz o czym jest dyskusja. Tak więc wyjaśniam - dyskutujemy o szansach na awans.
Nie o tym na jaką kadrę nas stać, czy mają w niej być młodzi zawodnicy itp., bo to są kwestie poboczne do składu jaki mamy. Dyskutujemy o szansach na awans, nie o tym czy da się lepiej - bo tutaj odpowiedź jest znana. Oczywiście że da się lepiej za dużo mniej i bez wianuszka młodego szrotu. Wystarczy obejrzeć składy zespołów które awansowały, kto grał i ile.
A szanse na awans są bardzo niskie. I choćbyś nie wiem jakie fikołki logiczne tutaj robił, nazwanie Dudy "dobrym" a Baniowskiego "obiecującym" niczego nie zmienią. To tylko słowa, przestają mieć znaczenie kiedy trzeba wyjść na boisko i strzelić więcej goli niż się straci.
Pomijam już to że nasz młody szrot jest jednym z najgorszych, najbardziej bezproduktywnych w lidze. I nie ważne jakie masz na ten temat zdanie - liczby są tutaj bezlitosne. I tylko one na koniec się liczą.
Możesz sprawdzić gdzie takie fajtłapy jak Duda i Sukiennicki pozycjonują się na tle pierwszoligowych rówieśników. Podpowiem - bardzo daleko.
Nasza jedyna nadzieja to liczenie na cud. Że wszystkie transfery wypalą, nie będzie kontuzji, Jop to ogarnie taktycznie (inaczej niż zwykle) i to wystarczy. Nie postawiłbym na to dużych pieniędzy.
|
Po co te umysłowe fikołki? Odpowiadam, po to by umniejszyć Jopowi odniesienie sukcesu.
Ale dziękuję za przyznanie racji po 10 miesiącach.