AgresywnyChomik napisał(a):

Dobra ....a xD, gratulacje.
Pytanie czy to chodziło o brak siana? Presję która z nich zeszła? Czy Jop nie ogarniał aż do wczoraj bo sam był obsrany?
Może jakaś wypadkowa tych czynników, mam nadzieję że lekcja będzie wyciągniętą z rundy wiosennej bo materiału jest dość dużo.
Jop wczoraj bardzo dobre wrażenie i na kanale sportowym i w każdej innej TV, gość potwierdza że jest mega inteligentny, tym bardziej wracają pytania dlaczego gra była tak kiepska przez większość rundy? No może trochę za skromny ale to pokazuje jak ma wyglądać Wisła Królewskiego - nikt nie jest większy niż klub.
Jak byłem sceptykiem żeby trener podpisał tak teraz uważam że w pełni zasługuje na 2 letni kontrakt.
Ofc ciągle nie wybaczyłem tego samobója niech trener wróci jak wygra eklape
|
Zarówno Królewski jak i Jop w wywiadach powiedzieli że dyskusje o ew. prowadzeniu Wisły w Ekstraklasie będą mieli po zakończeniu sezonu. Prezes zaznaczył że oczekuje od trenera i piłkarzy pierwszego miejsca i jest to podejście które mi się bardzo podoba, brak przyzwolenia na minimalizm.
Podejrzewam że Jop na 90% rozpocznie sezon Ekstraklasy jako trener Wisły, czy zakończy - to już inna sprawa. Na pewno nie powinno to zależeć od tego jak się będzie wypowiadał w mediach.
Co do meczu, to było to na pewno wydarzenie.
Rywale byli tylko tłem. Podejrzewam że trener ich uczulił że sędzia może nie pozwalać na zwykłą dozę brutalności i chamstwa, więc piłkarze Chrobrego musieli skupić się na tym do czego się najmniej nadają - na grze w piłkę.
Ważne że tym razem Wisła nie podała im tlenu. Nikt nie odpuścił krycia, bramkarz nie kiwał się w polu karnym, obrońcy nie byli bierni itd. Piłkarze Chrobrego weszli na boisko, a po końcowym gwizdku cichutko z niego zeszli - mniej więcej taki mieli udział w meczu. Piłkarsko nie mieli żadnych argumentów.
Nie chce mi się oceniać indywidualnie piłkarzy, na pewno Lelieveld był najlepszy na boisku, co chwilę posyłając świetne podania ofensywne, ale nikt nie zagrał źle, wszyscy byli co najmniej poprawni, kilku piłkarzy zagrało bardzo dobrze.
Na pewno nie wyciągałbym z tego meczu wniosków na temat gotowości Wisły do gry w Ekstraklasie. Co nie znaczy że nie należy się nim cieszyć.