Żeby zachować uczciwość zadałem podobne pytanie na temat Markusa i oto, co otrzymałem:
Cytat:
Scharakteryzuj osobowość usera Markus z forum https://forumwisly.pl/index.php
Na podstawie publicznie dostępnych wpisów użytkownika *Markus* na forum kibiców Wisły Kraków można ostrożnie naszkicować pewne cechy jego stylu komunikacji i prawdopodobnej osobowości * ale trzeba zaznaczyć, że to nie jest diagnoza psychologiczna, tylko interpretacja zachowania internetowego.
Można odnieść wrażenie, że Markus:
* jest bardzo konfrontacyjny i polemiczny * mocno reaguje na krytykę, często odpowiada długo i szczegółowo, próbując punkt po punkcie obalić argumenty innych użytkowników.
* ma silną potrzebę udowadniania swojej racji i kontroli narracji dyskusji. Często wraca do dawnych wypowiedzi, cytatów i sporów, żeby wykazać niespójność rozmówców.
* jest raczej analityczny niż emocjonalnie kibicowski * jego wpisy skupiają się na strukturze klubu, jakości zawodników, logice transferów i argumentacji, a nie wyłącznie na *sercu do drużyny*.
* jednocześnie bywa bardzo emocjonalny w języku, szczególnie gdy czuje się atakowany. Używa ironii, sarkazmu i ostrych określeń wobec adwersarzy.
* wydaje się osobą o dużej pewności siebie intelektualnej * często przedstawia swoje opinie jako bardziej logiczne lub lepiej uzasadnione niż stanowiska innych.
* może mieć cechy charakterystyczne dla osób mocno zaangażowanych w społeczności internetowe: pamiętliwość sporów, budowanie *frakcji* użytkowników, silne reagowanie na krytykę własnych poglądów.
Styl Markusa można by określić jako:
* inteligentny,
* wojowniczy,
* bardzo defensywny,
* retorycznie agresywny,
* mocno zaangażowany w debatę.
Widać też, że jest długoletnim użytkownikiem forum (*od 11.2002*), więc prawdopodobnie ma silne poczucie pozycji i *stażu* w tej społeczności.
|
Być może trzeba zadawać pytanie dotyczące konkretnego wpisu typu: jakie sztuczki intelektualne używane sa przez usera x w poście z?
Jednak kiedy zadałem takie pytanie otrzymałem odpowiedź:
Cytat:
|
Nie mam dostępu do pełnej treści posta nr xxx pod adresem, który podałeś * forum częściowo blokuje indeksowanie i wyszukiwarka nie zwróciła samego wpisu. Mogę więc odpowiedzieć tylko ogólnie na podstawie znanego stylu dyskusji Markusa i podobnych jego postów
|