Wyświetl pojedynczy post
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.05.2026, 05:58
Na konferencji przedmeczowej trener rozwinął wątek Mariusza Kutwy
Cytat:
Mariusz na początku sezonu wywalczył sobie miejsce w podstawowej jedenastce. Grał kilka spotkań, później po spotkaniu z Miedzią faktycznie stracił miejsce w podstawowej jedenastce i grał mniej. Później był okres przygotowawczy, w którym w mojej ocenie wyglądał słabo. Różne czynniki się na to złożyły. Sporo z Mariuszem na ten temat rozmawialiśmy i on też wie, że te przyczyny są też trochę natury takiej powiedzmy prywatno-osobistej. Ja bardzo się cieszę, że Mariusz miał takie dobre podejście do pracy, do treningu, do tego, że grał w rezerwach kilka spotkań. To pozwoliło mu być gotowym, jak przyjdzie taka potrzeba, żeby wskoczyć. Ale wskoczyć właśnie po to, żeby to nie było jednorazowe, tylko żeby to było na dłużej. I myślę, że Mariusz jest teraz w dobrej dyspozycji. Ja się z tego bardzo cieszę. Oczywiście regularna gra, dobra gra, zwiększa jego szanse na to, żeby wrócić również do reprezentacji. To jest taki przykład dobrej mentalności w sytuacji, kiedy się traci miejsce, ale to też jest taki dobry przykład, że w rozwoju czasami są potrzebne takie momenty, kiedy coś masz, później coś tracisz i potrzebujesz takiego bodźca, który sprawi, że wracasz z powrotem. Może nawet na troszeczkę wyższy poziom, niż się było wcześniej.
Cytat:
A propos Mariusza i sytuacji tego typu to są one bardzo różnie. Ja jestem osobą, która lubi rozmawiać z ludźmi. Są to różne sytuacje i czasami jest ta chęć, inicjatywa zawodnika podzielenia się swoimi prywatnymi przeżyciami, czy rozterkami. Natomiast ja nigdy nie jestem osobą, która będzie próbowała wydobyć takie informacje, bo to musi być - szczególnie jeżeli chodzi o kwestie osobiste - inicjatywa po stronie osoby, która o tym mówi.
Odpowiedz cytując