Wyświetl pojedynczy post
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.05.2026, 18:59
grogoriogreg napisał(a):Wyświetl post
Proszę Państwa, poniżej fachowa analiza wypocin Markusa - generalnie każda jego wypowiedź poddana analizie da zbliżony rezultat:
Proszę Państwa, oto wielki przełom intelektualny na tym forum. Gregoriogreg, dotychczas znany głównie z krótkich i bezwartościowych przytyków w stylu "tydzień jak tydzień", nagle objawia się jako analityk dyskursu na poziomie uniwersyteckim. Cud? Nie, ChatGPT.

Bo zauważcie, jaka piękna ewolucja: od "zostać wyśmianym na forum, być pocieszonym przez Markusa" do dziesięciopunktowego wykładu o chochołach, fałszywych dychotomiach i "przesunięciu ciężaru dowodu". Tydzień jak tydzień, jak sam mawiasz. Tylko że tym razem nie Twoje palce stukały w klawiaturę, lecz krzemowy kolega, któremu kazałeś znaleźć w moim tekście "manipulacje", bo merytorycznie ani słowem nie potrafisz odnieść się do tego, co napisałem o Dudzie, statystykach i wciskaniu "bąbelków". O innych sprawach zresztą również.

Co ciekawe, nawet Twój wynajęty AI-konsultant, mimo że dostał zadanie typu "znajdź mi tam manipulacje", musiał uczciwie dopisać akapit "Co w tekście jest wartościowe?" i wymienić, że statystyki nie pokazują całego wpływu zawodnika, że role taktyczne bywają różne, że środka pola trudno oceniać wyłącznie liczbami i że kibice często przeceniają ofensywne dane. Czyli dokładnie to, co pisałem. Twój własny świadek koronny zeznał na moją korzyść, a Ty z dumą wkleiłeś jego zeznanie. Brawo.

Gdybym ja z kolei poprosił model o analizę sensu Twoich wypowiedzi z ostatnich kilkunastu stron i tego, co rzeczowo wnoszą do dyskusji o Dudzie, podejrzewam, że biedna sieć neuronowa zawiesiłaby się z wirtualnego śmiechu, a serwer poprosiłby o urlop. Bo jak zanalizować coś, czego nie ma?

I jeszcze jedno, dla porządku: AI nie "demaskuje" - AI pisze to, co użytkownik chce, żeby napisała. Wpiszesz "znajdź manipulacje u Markusa" - znajdzie. Wpiszesz "znajdź manipulacje u Tuska, Kaczyńskiego, swojego sąsiada i Świętego Mikołaja" - też znajdzie, w tej samej formie i z tymi samymi etykietkami. To narzędzie, nie wyrocznia. A już na pewno nie argument w dyskusji o tym, czy Duda jest jakościowym rozgrywającym, czy raczej etatowym wykonawcą kółeczek.

Tyle że Ty, zamiast napisać własnymi słowami, dlaczego się nie zgadzasz - wynająłeś sobie ghostwritera, żeby udawał, że masz argumenty. To jest właśnie ta "fachowa analiza", o której piszesz. Fachowa o tyle, że została wyklikana w trzy sekundy przez kogoś, kto nigdy nie widział meczu Wisły.

Trzymaj się tego promptu, bo bez niego radzisz sobie zauważalnie gorzej.
Ostatnio edytowane przez Markus : 07.05.2026 o godz. 19:03.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując