s1mone napisał(a):

|
Niektórzy tu mają krótką pamięć - nasze najgorsze mecze w poprzedniem rundzie to było zestawienie Carbo z Igbekeme w środku pola, oni bardziej sobie przeszkadzają niż pomagają na boisku, zamiast się uzupełniać to się dublują, to nie jest dobry duet. Każdy z nich zestawiony z Dudą lub choćby z Omiciem jest więcej wart niż grając jeden koło drugiego.
|
A co gdyby tak po prostu zostawić Erthalera na środku z Igbekeme? Szczerze powiedziawszy to Julius ostatnio nie olśniewa jako ofensywny pomocnik ale za to jest wybiegany, ma dobre podanie, orientacje w terenie i strzał. Myślę, że z trójki Erthaler, Duda, Carbo to on najbardziej pasowałby mi jako partner dla Jamesa na środek. Do tego, zwolniłby pozycję na 10-tce dla Freda który ostatnio pokazuje, że to jest chyba idealna pozycja dla piłkarza o jego profilu. Dołóżmy do tego Bozicia i Kuziemke na skrzydła, Sancheza na atak i myślę, że wyglądałoby to całkiem poprawnie.
Jeszcze jedno słowo o Stali. Czy myślicie, że Jonathan Junior mógłby być wartościowym wzmocnieniem na ekstraklasę? Chłop strzelił 12 goli w tym sezonie, może grać na każdej pozycji w ataku a do tego jest ruchliwy i ciężko pracuje. Z tego co widzę na Transfermarkt jego kontrakt wygasa za rok, może dałoby się go wyciągnąć za stosunkowo małe pieniądze? Kontraktu za wysokiego raczej nie zażąda bo w Stali raczej nie zarabia się kroci.