Wyświetl pojedynczy post
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.05.2026, 20:39
grogoriogreg napisał(a):Wyświetl post
Drozdzie, bo nie wiem, czy Ci się nie wymsknęło usprawiedliwenie dla Jopa (a tego byś chyba nie chciał, co?)

Czy Jop mógł wpłynąć na przedszkolne błędy Grujcicia i Letkiewicza?

Cxy miałeś na myśli przedszkolne błędy Jopa - jakie?
Zrozum wreszcie, że nie zawsze wynik determinuje ocenę postawy drużyny. Z Puszczą nie wygraliśmy, ale zagraliśmy dwie klasy lepiej niż z Miedzią, Ruchem, Bytomiem, Odrą, Zniczem itd.

Czasem gra się dobrze ale jakiś farfocel, wielbłąd wpływa na wynik. Druga bramka z Puszczą to przecież himalaje farta, ale dały Puszczy remis.

Ja nie mam do Jopa pretensji o wyniki, tylko o grę i zarządzanie drużyną, trzymanie na boisku ludzi, którzy proszą się o zmianę. Robienie zmian za późno. Blokowanie możliwości pokazania się wielu naszym zawodnikom. Zmiany są efektem jedynie konieczności. Nie ma rywalizacji na boisku w warunkach obiektywnych, jedynie w umyśle Jopa, bo trening to nie żaden test, testem jest mecz. W efekcie od listopada gramy słabo, wyniki są tylko konsekwencją tej słabej gry.

Natomiast wielu tutaj przymyka oczy na ten oczywisty fakt, bo przewaga się utrzymuje. Rozgrzesza Jopa bo cel będzie osiągnięty.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując