sandomingo napisał(a):

No właśnie byłem zaskoczony tym, jak słabo zaprezentowała się Puszcza, która piłkarsko nie pokazała absolutnie nic.
Wydawało mi się też, że fizycznie ich przewaga będzie ogromna a wcale tak nie było.
Tym bardziej szkoda frajerskiego remisu. Natomiast ten mecz po raz kolejny pokazuje, że Jop jest słabym elementem układanki. Uryga przed Kutwą w hierarchii? Żart
Omic nie nadaje się do gry? kolejny żart.
Jak was jest łatwo zweryfikować to aż sam się dziwię.
Kutwa ma w tym sezonie na ten moment rozegrane 11 meczów w 30 kolejkach praktycznie w pełnym wymiarze czasowym na pozycji gdzie zmiany dokonuje się tylko z konieczności.Nasz środek obrony (Biedrzycki,Grujcić ) uchodzi za jeden z najlepszych w lidze.
Uryga zagrał 28 minut z PGM.Zmienił Biedrzyckiego który lada chwila mógł wylecieć za drugą żółtą.Z tego co pamiętam Kutwa miał jakieś drobne problemy zdrowotne i kilka jednostek treningowych opuścił.
Między 28 lutego a 4 kwietnia Kutwa rozegrał 5 pełnych meczów w rezerwach. Według was lepiej dla niego było siedzieć na ławce i czekać aż wysypie się któryś z podstawowych środkowych obrońców?
W meczu z Łęczną kontuzji doznaje Biedrzycki i w jego miejsce w następnej kolejce wskakuje Kutwa.Gdzie on tutaj jest w hierarchii za Urygą to nie mam pojęcia? W rezerwach zagrał 450 minut,gdyby w tym czasie był w kadrze meczowej pierwszego zespołu zagrałby 5 minut z Odrą i 28 z Łęczną.