Wyświetl pojedynczy post
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.04.2026, 19:01
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Przecież tu wcale nikomu nie chodzi o promowanie żadnych młodych talentów.
Dlaczego posługujecie się taką manipulacją?
*Nikomu tu nie chodzi o promowanie młodych talentów." Żart roku, serio. Forum pamięta, X pamięta, archiwum nigdy nie kłamie. Ani tu, ani na X nigdy nie brakowało ludzi, którzy uparcie wciskali Krzyżanowskiego do podstawowego składu, nie tylko kosztem Lelevelda, czy wcześniej całe stada takich orłów jak Szywacz, Olejarka, Starzyński, Wachowiak, Młyński...Już nie chce mi się wymieniać wszystkich tych rzekomych "wunderkindów", którzy co do jednego na przestrzeni ostatnich lat kończyli w Wiśle bardzo marnie.

Ci ludzie nie są żadnym chochołem. Istnieją, mają nicki, mają historię postów i mają dokładnie ten sam schemat przy każdym kolejnym "talencie" od lat. Sukiennicki - talent. Starzyński - talent. Olejarka - talent. Za każdym razem ta sama litania o potencjale, młodym wieku i krzywdzie jaką mu się robi sadzając go na ławce. I za każdym razem gdy rzeczywistość mówiła swoje - cisza, zmiana tematu, nowy talent w kolejce.

Krzyżanowski jest po prostu aktualnym rozdziałem tej samej książki. Czy skończy inaczej niż ci wcześniejsi? Oby, bardzo bym sobie tego życzył, ale póki co Wisła walczy o awans, a on na lewej obronie cały czas jest w stanie dać jej znacznie mniej jakości niż Leileveld. A póki co nadal wszystko trzeba podporządkować temu, abyśmy wreszcie ten awans klepnęli.

Na tym poprzestańmy.
Ostatnio edytowane przez Markus : 20.04.2026 o godz. 19:34.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując