Drozd napisał(a):

Pojmij stary dziadu, że każdy może mieć swoje zdanie i to zdanie argumentować. Jak się nie ma argumentów to się ucieka da taniej szydery .
|
Czy Ty naprawdę uważasz że masz argumenty?!
Naprawdę?
Twój sposób argumentacji można przyrównać do kogoś, kto doświadczył, że we wtorek padał deszcz a później każdy dzień w którym pada deszcz nazywa wtorkiem.
Dobra, spróbujmy uznać, że jesteś kibicem Wisły i człowiekiem dobrej woli ( choć ja osobiście mam coraz większe wątpliwości zarówno co do pierwszego jak i drugiego)
Drozd napisał(a):

|
Jop jest betonowy, nie potrafi reagować zmianami na sytuację na boisku, a do składu wpycha swoich pupilków, którzy grają mimo, że grają słabo. Pomija natomiast wielu graczy ze składu, nie dając im realnej szansy pokazania się na boisku. Takie są fakty.
|
To nie są żadne fakty tylko Twoje opinie.
Określenie "betonowy" jest wręcz Twoją obsesją a określenie "pupilki" wręcz aberracją.
Jakie są fakty?
Dysponujemy 15 zawodnikami, wśród których można rotować. Reszta to rezerwa a nie zawodnicy do pierwszej jedenastki.
Jop widzi ich praktycznie codziennie na treningu i podejmuje decyzje.
Te decyzje broni miejsce w tabeli.
Takie są fakty.
Ja wiem, że masz ulubieńca w postaci Omcia.
Mam dla ciebie radę ( i innych zwolenników tego zawodnika) . Zróbcie sobie zrzutkę na tego piłkarza , wykupcie go z Wisły. A potem, skoro jest tak dobry, sprzedajcie go do Widzewa albo Wieczystej , tam potrzebują takich asiorów. Zarobicie kupę forsy.
Drozd napisał(a):

|
Jak to wpływa na drużynę jako całość? Gramy słabo od listopada, przerwa i obóz sytuację pogorszyły. Nie rozwijamy się. Piłkarze indywidualnie grają słabiej niż na początku sezonu. Takie są fakty.
|
Kolega Karherop wskazał jakie są fakty, nie będę się powtarzał.
Drozd napisał(a):

|
Jedyny argument obrońców Jopa to pozycja w tabeli, zapominają tylko o tym, że przewaga która cały czas jest bezpieczna w większym stopniu wynika z miałkiej wyrównanej konkurencji i przewagi z początku sezonu niż naszej dominacji.
|
Fakty są takie, że Wisła jest bezwzględnie najlepszą drużyną w pierwszej lidze. Żaden inny klub, żaden inny trener nie ma takich osiągnięć.
Tu nie ma pola do żadnej racjonalnej polemiki.
Oczywiście trzeba brać pod uwagę kontekst . Czyli że rozmawiamy o polskim drugim poziomie rozgrywkowym. Mistrzostwo tutaj nie gwarantuje żadnych sukcesów na poziomie wyższym.
Drozd napisał(a):

|
Głaskajcie chłopa dalej to już całkiem piórkami obrośnie, a niestety Wisła Jopa dzisiaj to karykatura tej z początku sezonu. Kto za to odpowiada? Zamiast wejść do ligi z poukładaną pewną siebie drużyną, boimy się Łęcznej u siebie. Skład ten sam, wzmocniony napastnikiem i rekonwalescentami, a gramy coraz słabiej... Takie są fakty.
|
Fakty są takie, że takimi stwierdzeniami potwierdzasz że jesteś karykaturą.
Nie potrafisz w najmniejszym stopniu docenić roboty Jopa.
Docenić , że wykonał swoje i dowiezie STRATEGICZNY CEL.
Czyli awans.
Mimo złej sytuacji finansowej klubu.
Mimo bardzo szczupłej kadry.
W Twoich wpisach nie ma jakiegokolwiek, powtarzam, jakiegokolwiek cienia sympatii dla trenera.
Ci którzy bronią tutaj Jopa, robią to ze zwykłego poczucia uczciwości i przyzwoitości.
Uwierz, każdy dostrzega różne mankamenty w grze Wisły.
Naprawdę jest ich sporo i jak najbardziej można o nich dyskutować.
Ale nie da się dyskutować z kimś, kto totalnie neguje tego trenera.
Zamiast podsumowania:
Wszyscy wiemy, że jakby na miejscu Jopa był teraz Rude, pisałbyś te swoje wywody DOKŁADNIE ODWROTNIE