Wyświetl pojedynczy post
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.04.2026, 16:20
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Śmiałe tezy, ale przede wszystkim wskazujące na brak umiejętności czytania ze zrozumieniem, lub bardziej trzymania mózgu we własnej okrężnicy.

Znienawidzony Carbo?
W którym to momencie napisałem, że nienawidzę Carbo?
Zawsze uważałem i dawałem temu wielokrotnie wyraz, że Carbo to świetny jak na nasze warunki zawodnik środka pola. Owszem, krytykowałem jego brak dynamiki, co przy słabszej formie zawsze skutkowało stratą piłki czy niepotrzebnymi faulami wynikającymi właśnie ze spóźnienia.
No i poza tym krytykowałem raczej bezmyślny zachwyt Markusa, który jak raz uznał, że Carbo jest świetny, nie pozwalał na najmniejsze słowa krytyki wobec niego.

Znienawidzony Lelieveld?
Lelieveld jest (co zresztą ostatnio wykazywały analizy Cymesa) obrońcą, przez którego najczęściej idą ataki rywala. Dodam: skuteczne ataki.
Tak było kiedy Lelieveld grał na prawej stronie, tak jest kiedy gra na lewej.
Owszem, Lelieveld jest jak słusznie pisze Markus niezastąpiony jeśli chodzi o czytanie gry, spokój w rozegraniu, grę na małej przestrzeni, wyjście spod pressingu i normalność przy piłce, ma wybitne rozegranie piłki ze strefy obrony, wyprowadza ją pod presją. W drugiej i trzeciej tercji potrafi nieszablonowym ruchem bez piłki otworzyć przestrzeń, przyspieszyć akcję, znaleźć podanie którego inni nie widzą, szczególnie prostopadłe.
Jednak w grze czysto obronnej, między innymi przez mniejszą szybkość popełnia błędy i jest doskonałym celem dla szybkich skrzydłowych rywali.

Bozić rywalizuje z młodym Polakiem? Na lewym skrzydle? Niby z kim? Według ciebie mam problem z Bozicem,, bo ten rywalizuje z kimś, kogo na tym skrzydle nie ma?
Fajna teza. Taka troche z okrężnicy.
Poza tym przecież wyraźnie napisałem (gdybyś nie trzymał mózgu w okrężnicy to doczytałbyś), że uważam Bozica za wartościowego piłkarza, ale na trochę innej pozycji (ósemka, albo dziesiątka, a teraz nawet przy absencji Rodado może okazać się, że i dziewiątka). Pokazał to wczoraj, kiedy schodził do środka, w pole karne, zwłaszcza przy bramce.

No i przede wszystkim: patrz mój podpis.
Nie no znafffca do kwadratu. Następca Jopa, bezapelacyjnie.
Odpowiedz cytując