|
Ja nie jestem za rewolucją, tylko ewolucją. Odpalić większość ławki rezerwowych na Esę, zrobić 2-3, może 4 JAKOŚCIOWE transfery znacząco podnoszące poziom sportowy i grać dalej.
Jak wymienimy 2/3 pierwszego garnituru to i tak się zjebiemy szybciej niż jestem w stanie powiedzieć leszektotroll.
Musimy mieć jakąś bazę i dokonać sensownych transferów. Skrzydła do wzmocnienia bezapelacyjnie, ktoś do środka pola, ewentualnie na bok obrony i bramkarz. Na stoperze akurat jest przyzwoicie. Musi być jakaś ciągłość, bo jak zrobimy zlepek nawet niezłej klasy piłkarzy to możemy powtórzyć wyczyn Brzęczka.
My jak graliśmy z ekstraklasowymi zespołami, to często byliśmy od nich lepsi. Wystarczy postawić na jakość wzmocnień, nie na ilość.
Kwestia tylko tego czy nasz dział transferowy będzie w stanie te jakościowe wzmocnienia odpowiednio wyselekcjonować. Tu jest pies pogrzebany, wszystko zależy od tego na ile te transfery będą trafione.
Paradoksalnie nam może być troszkę łatwiej się odnaleźć jak zespoły przeciwne nie będą się z nami murować. W 1 lidze Wisła to jest marka i jakość, w ESie będziemy jedynie beniaminkiem, będzie mniejsza presja na nas, a większa na przeciwnikach. Na to też liczę. My nie jesteśmy Niecieczą, oni może ligę wygrali, ale czy byli piłkarsko wtedy jakimś bardzo mocnym zespołem? Wg mnie niekoniecznie, często przepychali mecze kolanem w przeciwieństwie do nas.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 20.03.2026 o godz. 14:36.
|