Wyświetl pojedynczy post
stary dziad
Senior Member

Od: 04.2014

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.03.2026, 10:01
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Jak to miał Pan Trener Mariusz Jop rozpisane to ja zaczynam się bać
Rozumiem, że nie odczytałeś mojej ironii...

Więc spróbuje prościej.
Tu na forum jest parę osób , którzy prezentują swoje opinie na temat konieczności "rotacji" oraz "zmian". Problem w tym, że te swoje "mondre" opinie próbują przedstawiać jako OBIEKTYWNĄ PRAWDĘ.
Próbują obrażać trenera Jopa epitetami w stylu "betonowy".
Ich koronny argument to "że Jop prędzej czy później zostanie zwolniony".
No oczywiście, powiem więcej- za dwa lata od dziś w klubach ekstraklasy i pierwszej ligi nie będzie pracować 90% dzisiejszych trenerów ! Róbcie skriny

Ale wróćmy do meritum.
Jop nie potrzebuje obrony bo bronią go wyniki.
Rotacje to można by stosować jakbyśmy grali w lidze, pucharze i pucharach.
Natomiast w pierwszej jedenastce mają grać najlepsi "na teraz " a nie najlepsi miesiąc temu.
Jop widzi codziennie jak prezentują się poszczególni zawodnicy i podejmuje przeważnie właściwe decyzje.
Mówienie z pozycji "forumowej" że uwziął się na jakiegoś zawodnika albo że nie robi zmian jest czystym bredzeniem.

Tu przytoczę cytat z wczorajszego Dziennika Polskiego, gdzie red. Żukowski tak pisze o sytuacji w jego ukochanej corupcjovii:
"Trener Elsner trochę się miota, szuka, w stosunku do poprzedniego meczu dokonuje czterech, pięciu zmian. To nie sprzyja stabilizacji. Powinien zdecydować się na pewną grupę piłkarzy i ograniczyć rotacje"
No cóż, trener Elsner zapewne czyta nasze forum i dlatego robi te "rotacje".
I bardzo dobrze, corupcjovia pewnym krokiem zmierza do drugiej ligi

A więc skoro inni mogą bredziić to i ja ułożyłem tą absurdalną opowieść.
Opowieść ta, oparta o "fakty autentyczne", pokazuje właśnie przenikliwość i skuteczność Pana Trenera Jopa w nierobieniu zmian.
I jest NIE DO PODWAŻENIA
Odpowiedz cytując