|
Ekstraklasa to stan umysłu, po prostu. Na wiosnę wszystko się jeszcze bardziej powaliło niż z końcem poprzedniego roku. Jak tabela mogła zacząć się rozjeżdżać w tym roku, to jeszcze bardziej zaczęła się spłaszczać.
Słabszej formy sracovii, Zabrza czy Płocka można było się spodziewać, ale nie tak słabej. Lech, Jaga i Raków też z wpadkami, nie uciekają mocno.
Większość dołu tabeli zaczeła punktować dużo lepiej niż wyżej wymienione Cracovia, Zabrze, Płock. Środek tabeli punktował ciut gorzej/lepiej/tak samo jak dół i cała reszta ligi i efekt jest jaki jest. Tabela totalnie się wypłaszczła.
Chcąc się pokusić o najbardziej fantasy scenariusz to można nawet typować mistrzostwo... Legii... Do 5 miejsca mają stratę normalną, 7 pkt to nie jest nic niemożliwego do nadrobienia w 10 meczach. Jeśli np Legia złapałaby serię 9 na 10 wygranych, Jaga utrzymałaby tak słabą formę jak obecnie, Lech i Raków tez by dołączyl z formą bardziej do Jagi niż do tego co obecnie zrobił Lech (4 wygrane w 5 ostatnich meczach) - ba liczę, że tu nawet forma Rakowa z ostatnich 5 kolejek czyli 1,6 pkt na mecz daje miejsce niższe niż Legia, która by wygrała 9 na 10 meczów xd No i najsłabsze teoretycznie z tej stawki Zagłębie, może w każdej chwili zrobić serię jak Płock, 5 porażek z rzędu i też są pod Legią, która by się odrodziła jak feniks z popiołów hehehe
Powalona liga, scenariusz wymyśliłem powalony ale jak najbardziej możliwy w naszej ekstraklasie.
Szkoda bo myślałem, że będzie ciekawie i Legia spadnie ale ostatnio widzę, że się ogarnęli i prędzej o puchary zawalczą niż o spadek. Chociaż zobaczymy, może jeszcze psycha im siądzie.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
|