Wyświetl pojedynczy post
WildDog
Senior Member

Od: 03.2021

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.03.2026, 17:06
As napisał(a):Wyświetl post
Dla tych co maja gorace glowy i snuja plany o walkowerze dla Wisly wycinek artykulu na Weszlo w ktorym jest cytyt z regulaminu rozgrywek 1 ligi:

"Art. 64 §3 Regulaminu Dyscyplinarnego PZPN mówi wprost: kary z §1 * a więc PEŁEN katalog kar, w tym walkower (pkt 2), mecz bez publiczności (pkt 3), neutralny stadion (pkt 6), wykluczenie z rozgrywek (pkt 9), a nawet zawieszenie lub pozbawienie licencji (pkt 10) * mogą być nałożone za *niewykonywanie lub nienależyte wykonywanie obowiązków określonych w przepisach dotyczących zasad udziału kibiców drużyny gości na meczach piłki nożnej*."

Slask Wroclaw zlamal ten punkt regulaminu wiec jesli komus grozi walkower wynikajacy z przepisow regulaminu to Slaskowi.

Wisla nie jadac na mecz zareagowala na nie wykonanie tego punktu regulaminu. Za nie przyjechanie na mecz rowniez grozi walkowere natomiast cos z czegos wynika.
Trudno ukrac Wisle walkowerem za to, ze Slask Wroclaw zlamal regulamin co bezposrednio sprawilo brak stawiennictwa Wisly.

Ja prawnikiem nie jestem i widzialem rozne prawnicze fikolki ale takiego, zeby pokrzywdzonego karac za czyny krzywdzacego to jeszcze nie.

Link to calego artykulu:
https://weszlo.com/2026/03/07/jak-pz...a-pilke-nozna/

Edit: Jeszcze dodam fragment bo to rowniez istotne w kwestii ewentualnej grozby walkowera dla Wisly:

"Kulesza zagroził Jagiellonii cofnięciem licencji: *W takim przypadku, działając zgodnie z przepisami, należy cofnąć licencję, bo klub nie może grać na stadionie, który nie jest w pełni sprawny i bezpieczny*. PZPN przeniósł mecz na PGE Narodowy w Warszawie, zapewniając kibicom obu drużyn udział w wydarzeniu."

W 2025 przed meczem Superpucharu Jagiellonia odmowila w dokladnie ten sam sposob przyjecia kibicow Wisly co teraz Slask *W takim przypadku, działając zgodnie z przepisami, należy cofnąć licencję, bo klub nie może grać na stadionie, który nie jest w pełni sprawny i bezpieczny*.

Czyli wedlug wlasnych slow prezesa PZPN, jesli klub odmawia przyjecia kibicow gosci bo nie moze zapewnic bezpieczenstwa to klub nie moze grac na takim stadionie!!!

Teraz Wisla odmawia przyjazdu na taki stadion na ktorym wg PZPN nie mozna grac i ma za to dostac walkower? Ludzie, o czym my tu mowimy? Jaki walkower dla Wisly? Na jakiej podstawie?

Krolewskiemu albo sie poprostu fartnelo, ze akurat teraz i w takich okolicznosciach zrobil ta akcje albo ma leb na karku i widzial, ze to wszystko jest .....m podparte i jak dojdzie do procesow to ma podkladke na wszystko!

Biorac pod uwage wniosek, ktory Wisla zlozyla do PZPNu pare dni temu to stawiam, ze dokladnie wiedzial co robi.
Jak masz możliwość to wklej cytat o karach dla Śląska. Jestem w terenie i nie mogę tego uczynić z telefonu

PS. Sorry, ślepota, przecież wrzuciłeś link do "weszło ". Więc czytać Panie i Panowie i inne sandominga
Powód: Jak w PS;)
Ostatnio edytowane przez WildDog : 07.03.2026 o godz. 17:14.
Odpowiedz cytując