Wyświetl pojedynczy post
As
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.03.2026, 14:26
stary dziad napisał(a):Wyświetl post
Jakbym był kibicem innej drużyny to rozsiadłbym się w fotelu i z zaciekawieniem przyglądał się rozwojowi tej dramaturgii.
Ale tak się nie da...

Tym niemniej, Pan Prezes Królewski , member of Council of the Future, YGL by the WEF przekroczył czerwoną linię i zabrnął tam skąd wycofać się w prosty sposób nie da.

To, że nam grozi walkower to jest jeszcze do udźwignięcia.
Ale w skrajnie niekorzystnym rozwoju sytuacji grożą nam jeszcze ujemne punkty.
I to jest podstawowe i, w mojej ocenie, jedyne ryzyko.

Powiem tak, dobrze że nie musze tej decyzji podejmować co dalej.
Dlatego zrozumiem każdą decyzję.
Dlatego bedzie ciekawie bo jak Wisle ukaraja za nie stawienie sie na mecz to Wisla pojdzie z miejsca do Trybunalu Arbitrazowego ds Sportu przy PKOL. To jest 100% pewne bo nie ma innego wyjscia.

Prawnikiem nie jestem ale w polskim prawie obowiazuje "chronologia zdarzen" (nie wiem jak to sie nazywa fachowo) i w tym wypadku to Slask pierwszy zlamal regulamin rozgrywek co spowodowo reakcje Wisly w postaci nie stawienia sie na meczu.

No i tu bedzie batalia prawnikow
- Czy reakcja Wisly byla uprawniona?
- Czy Slask mial prawo samowolnie zamknac sektor?
- Czy Wisla w ogole powinna byc ukrana?
- Czy to Slask powinien dostac kare za zlamanie regulaminu?
- Jak zweryfikowac wynik meczu?

Sprawa bedzie trwala pewnie miesiacami jak nie latami. Teraz sobie wyobrazcie, ze Wisla nie awansuje do Esy bo zabraklo jednego punktu a PKOL wydaje po czasie wyrok korzystny dla Wisly.

Hehehe, nie chcialbym byc w skorze tego kto bedzie prezesem PZPN'u wtedy. PZPN ma ogolnie przewalone ale na wlasne zyczenie. Mogli to uciac dajac normalne kary a nie po 20-30 tysiecy.
Ostatnio edytowane przez As : 05.03.2026 o godz. 14:33.
Odpowiedz cytując