|
Po prostu ojkofoby robią wszystko żeby tylko zaczernić obecny obraz drużyny Jopa. Wiadomo, nie jest ta kolorowo jak na początku sezonu ale patrząc na wynik całościowo, nadal jest przezajebiście. Jeśli my mamy kryzys bo remisujemy 3 razy pod rząd, w tym z zespołąmi co się kręcą na miejscu 2-3 + ze Zniczem, który w tym roku podejmuje całą czołówkę ligi mecz po meczu Znicz - Wieczysta 2:3, Polonia - Znicz 0:0, Znicz - PGM 0:0 to ja takich kryzysów chcę. Aby tylko tak te złe momenty wyglądały. Teraz wystarczy się lekko przebudzić i awans będzie za kilka kolejek pewny.
Ani ta drużyna nie jest taka dobra jak na początku sezonu. Wtedy wypaliło wszystko i do bramki też wchodziło wszystko, ani aż tak słaba jak obecna gra. Mówię gra, bo wyniki gdzie remisujesz z PGM, Wieczystą i Zniczem, to nie są jakieś tragiczne informacje. Myślę, że taki prawdziwy potencjał tej drużyny to jest coś po środku obecnych wyników i gry a wynikami i grą z początku sezonu. Na awans ok, na ekstraklasę o wiele za mało. W ekstraklasie nie będzie zmiłuj, tam za krótka ławka, czy taki słabszy okres (z tą kadrą) to będą porażki.
Niewiele pracy przed nami do awansu ale ogrom pracy i konieczna rewolucja jeśli ta drużyna ma w ekstraklasie się utrzymywać. Generalnie po kilku latach akcji ratunkowej, rozgryzania enigmy przez Zaskrońca itd ciągle jesteśmy w dupie, dług większy, a z wynikami dopiero wracamy do punktu wyjścia, może będzie dół ekstraklasy dla nas i znowu konieczność praktycznie całkowitej przebudowy drużyny.
Nie pomaga na pewno pycha Zaskrońca. Myślał, że złapał pana Boga za nogi bo ma Kuziemkę, Dudę i Krzyżanowskiego itp I myślał, że na nich zrobi wszystko a może za 10 lat ich sprzeda do Barcelony za 100 mln euro jako młode talenty.
Nie mamy jakiegoś mega pewnego młodego gracza. Przed chłopakami masa pracy żeby się rozwijać. I pytanie czy będą umieli regularnie grać dobrze, utrzymywać formę, rozwijać się oraz co robić, sprzedawać ich, zarabiać, czy trzymać. Z puchą Zaskrońca może Bóg nas pokarać i ani nie będzie transferów i kasy, ani rozwoju tych graczy...
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
|