Wyświetl pojedynczy post
Garret
Senior Member

Od: 04.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.02.2026, 16:23
Łał, forum żyje, nieironicznie - super!

Patrząc na czyste sytuacje, powinniśmy wygrać z Wieczystą i to wysoko, więc ja mam niedosyt, tak jak na jesień (choć wtedy mecz wyglądał zupełnie inaczej). Nie przekonuje mnie zachwyt połowy wiślackiego internetu nad naszym wczorajszym rywalem, bo doskonale pamiętam ile razy to my w ostatnich latach niby lepiej operowaliśmy piłką, żeby dostać dwa gongi po stałych fragmentach i kończyć z 0 pkt. po 90 minutach gry, albo ledwo wycisnąć remis. Wykreowaliśmy sobie na tyle dużo czystych sytuacji bramkowych, że mecz mógł być rozstrzygnięty nawet do przerwy. Gdzieś na internecie mi mignęło, że xG Wisły to było 3,38, Wieczystej 0,82. Przepaść.

To co martwi, to znacznie więcej głupich błędów indywidualnych. Liczba niedokładnych podań (a to za krótko, a to za mocno, a to niecelnie) w każdym spotkaniu na wiosnę jest niepokojąco wysoka. Mam nadzieję, że Grujcic zacznie grać, bo po zejściu Colleya wyprowadzanie piłki zaczęło wyglądać znacznie lepiej. Może to poprawi naszą grę w środku pola, aczkolwiek nie da się ukryć, że indywidualna forma naszych zawodników też jest po prostu słabsza niż jesienią.

W niedzielę tylko zwycięstwo, bo później czekają nas kolejne dwa ciężkie mecze.
Odpowiedz cytując