Wyświetl pojedynczy post
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.01.2026, 11:32
Patryko napisał(a):Wyświetl post
Raczej nikt nie łudzi się, że w zimie przyjdzie 5 nowych grajków.

Chodzi o to, że nie mamy żadnego planu B na wypadek kontuzji Angela (odpukałem w niemalowane).

Kawała czy Nikaj nie są dla niego żadną alternatywą.
Nikaj i Kawała (w tej właśnie kolejności) są dla niego alternatywą i będą musieli grać na wypadek niedyspozycji Angela. Albo przesunie się tam Erthalera. Być może Jop będzie musiał zmienić takrykę...

Nawet jeśli przyjdzie do nas ten Tresaco, to cudów się po nim nie spodziewam.

Takie są realia i nie tylko Wisła mierzy się z tym problemem. Histeryzowanie żeby tylko o czymś pisać tego nie zmieni.
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Jesli nie stać nas żeby w zimie ściągnąć kogoś do rywalizacji/ na ławkę za grosze (powiedzmy 200k euro - tyle sie mowi chocby o Traseco) no to jest źle. I żaden data science tutaj nic nie pomoże. I ja nie kupuje tektsow o braku transferow bo "rozwalaja szatnie". Jesli mamy tak mocna sztanie jak obecnie to tym bardziej nie byłoby jej jak rozwalić.

Z kolei na wypożyczenia nie pozwala nam ego. I tak mamy kadre jaka mamy.

Co innego powinno być latem, ale to dopiero za pol roku. Wtedy nawet bez gotowki mozna wzmocnic skład.
200 tys. euro to dużo dla klubu pierwszoligowego. To po pierwsze.
Co do wypożyczeń - są, wypożyczyliśmy Nikaja. To jest mniej więcej kaliber piłkarza którego możemy wypożyczyć.

I nie chce mi się czytać bełkotu o tym jakich to niesamowitych Polaków moglibyśmy wypożyczyć, młodych czy nie. Albo są dla nas za drodzy (najczęstszy przypadek), albo nie chcą tu iść (bo wiadomo że Jop trzyma Rodado do końca meczu, nawet jak prowadzimy kilkoma bramkami), albo są na poziomie Nikaja lub Kawały.
Zwykłe bicie piany.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 12.01.2026 o godz. 11:40.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując