Wyświetl pojedynczy post
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.01.2026, 09:10
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Bez tych 6, jest 17 ludzi z pola. Na jesień Jop realnie korzystał z 13. Po co szersza kadra?

Jedyne czego trzeba to zmiennik dla Rodado, ale tutaj też nawet przy 3:0 do przerwy Jop trzymał go na boisku do 80 minuty. Gdzie tu logika. Nikt mogący realnie zastępować Rodado nie przyjdzie przesiedzieć rundy na ławie, a iluzorycznych zastępców już mamy.
Czemu?

Bo będą kontuzje. Murawy będą ciężkie do kwietnia, czyli przez 10 kolejek.
Bo z tych 17 to jeden czlowiek jest na sztuke - Nikaj, kolejny nie może sie odbudować - Colley,
Zostaje 15 w tym: 1 rezerwowy skrzydłowy, 0 rezerwowego napastnika. Jednego skrzydłowego stracilismy (Baniowski).

Pozycje a ktorych w każdym klubie dochodzi do najwiekszej ilości zmian podczas meczu, pomijajac pozycje w środku pola (jesli kluby maja dobrych zmienników). Ograniczamy możliwości rotacji i dziwimy sie później że Roda czy Kuziemka oraja do granic.

PS. Nie odnosze sie do bzdurnych przytyczek w kierunku Jopa bo juz ta dyskusje zamknąłem.

Patryko napisał(a):Wyświetl post
Mam nadzieję, że to, co mówił ostatnio JK, że może w ogóle w zimie nie być transferów, to tylko zasłona dymna..
Mi się coś wydaje że to nie jest żadna zasłona dymna. Nie ma totalnie kasy. Ile poszlo na przedłużanie kontuzjowanych piłkarzy? Na jeden wartościowy kontrakt by się pewnie zebrało.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 12.01.2026 o godz. 09:17.
Odpowiedz cytując