Drozd napisał(a):

Bez tych 6, jest 17 ludzi z pola. Na jesień Jop realnie korzystał z 13. Po co szersza kadra?
Jedyne czego trzeba to zmiennik dla Rodado, ale tutaj też nawet przy 3:0 do przerwy Jop trzymał go na boisku do 80 minuty. Gdzie tu logika. Nikt mogący realnie zastępować Rodado nie przyjdzie przesiedzieć rundy na ławie, a iluzorycznych zastępców już mamy.
|
Czemu?
Bo będą kontuzje. Murawy będą ciężkie do kwietnia, czyli przez 10 kolejek.
Bo z tych 17 to jeden czlowiek jest na sztuke - Nikaj, kolejny nie może sie odbudować - Colley,
Zostaje 15 w tym: 1 rezerwowy skrzydłowy, 0 rezerwowego napastnika. Jednego skrzydłowego stracilismy (Baniowski).
Pozycje a ktorych w każdym klubie dochodzi do najwiekszej ilości zmian podczas meczu, pomijajac pozycje w środku pola (jesli kluby maja dobrych zmienników). Ograniczamy możliwości rotacji i dziwimy sie później że Roda czy Kuziemka oraja do granic.
PS. Nie odnosze sie do bzdurnych przytyczek w kierunku Jopa bo juz ta dyskusje zamknąłem.
Patryko napisał(a):

|
Mam nadzieję, że to, co mówił ostatnio JK, że może w ogóle w zimie nie być transferów, to tylko zasłona dymna..
|
Mi się coś wydaje że to nie jest żadna zasłona dymna. Nie ma totalnie kasy. Ile poszlo na przedłużanie kontuzjowanych piłkarzy? Na jeden wartościowy kontrakt by się pewnie zebrało.