krysztal napisał(a):

|
Też uważam,że Omić to dziennikarskie pierdy.Chłopak dołączył do Wisły w okolicach 6 kolejki na wyjątkowo mocno(chyba najmocniej w lidze) obsadzony środek pola.Odejście nawet na wypożyczenie oznaczałoby wyjątkowy brak cierpliwości.Moim zdaniem będzie dostawał więcej szans na wiosnę kosztem Carbo.
|
Nie kosztem Carbo, bo to zupełnie inna pozycja, tylko kosztem Dudy i Igbekeme. Musi być w meczach z drwalami ktoś kto ma siłę fizyczną i wygra główkę, inaczej na boisku cierpimy w destrukcji.
Atuty które pokazał Omić wskazują że to piłkarz bardziej ofensywny, z dobrym strzałem z dystansu i podaniem. Wszystko to mimo tego że Jop dawał mu jakieś ochłapy.
O Omicia bardzo się staraliśmy i zabiegaliśmy, więc bzdury w prasie elektronicznej (ochoczo podchwycone przez Karheropa, bo może jakieś minuty dla bąbelków się znajdą) od początku traktowałem tak jak na to zasługiwały. Nie biegasz za piłkarzem przez długi czas żeby go skreślić po jednej rundzie, kiedy nie miał nawet możliwości spokojnie przepracować okresu przygotowawczego - jak sam przypomniałeś.
@FraMat - większość tutaj myślę pamięta bzdury jakie wypisywałeś o tym że Sukiennicki może z powodzeniem zastąpić Carbo na środku pomocy. Było to tak niedorzeczne (Sukiennicki nie ma żadnych umiejętności w destrukcji i unika walki fizycznej) że nawet ludzie na codzień nie komentujący zaczęli się w temacie meczowym wypowiadać. Zresztą, miałeś na punkcie Oliviera jakąś niezdrową obsesję, naprawdę nie wiem czym spowodowaną, ale wpychanie go na defensywnego pomocnika to już było przegięcie pały, nawet jak na standardy tego forum.