Wyświetl pojedynczy post
As
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.01.2026, 19:29
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Ja nie wiem czemu Krzyżanowski miałby chcieć przechodzić do Banika, gdzie pewnie by dostał lepsze pieniądze, ale z drugiej strony okno na świat jest dużo słabsze niż w Wiśle w ESA. W dodatku u nas może grać przy pełnych trybunach, a tam tylko w hitowych spotkaniach może byłby pełny stadion - czyli tyle samo ludzi na meczu co na naszych najbardziej paździeżowych meczach w 1 lidze.

Za Banikiem przemawiała tylko kasa, wcale się nie zdziwię, że w tym wieku chłopak nie stawia forsy na pierwszej pozycji. Widocznie ma ambicje na coś więcej. I wcale się nie zdziwię, bo chłopak talent ewidentnie ma. Dziwić się może jedynie taki wolfy, dla którego Krzyżan to zwykły kasztan bez perspektyw.
Zgadzam się, ten Banik to akurat mega kiepska opcja bo są na przedostatnim miejscu w tabeli, uzbierali 14 punktów w 19 meczach i mają sporą szansę zlecieć do drugiej ligi. Podjąłbyś ryzyko na miejscu Krzyżanowskiego? Ja nie.

Tu Wisła zmierzająca do Elstraklsy, tu Banik który może spaść a druga liga w Czechach to folklor trochę. W tle masz reprezentacje młodzieżową i mistrzostwa U21 na które grający w ekstraklasie Krzyżanowski być może pojedzie.
Czy pojechałby z drugoligowego potencjalnie Banika? Trudno powiedzieć.

No nie ma scenariusza w mojej opinii gdzie lepiej dla niego byłoby zamienić Wisłę na Banik. Przeciez jest jeszcze okienko w lecie, chłopak naprawdę nie musi teraz odchodzić bo w lecie może mieć zwyczajnie bardziej atrakcyjne opcje.
Ostatnio edytowane przez As : 06.01.2026 o godz. 19:35.
Odpowiedz cytując