s1mone napisał(a):

Ja nie wiem czemu Krzyżanowski miałby chcieć przechodzić do Banika, gdzie pewnie by dostał lepsze pieniądze, ale z drugiej strony okno na świat jest dużo słabsze niż w Wiśle w ESA. W dodatku u nas może grać przy pełnych trybunach, a tam tylko w hitowych spotkaniach może byłby pełny stadion - czyli tyle samo ludzi na meczu co na naszych najbardziej paździeżowych meczach w 1 lidze.
Za Banikiem przemawiała tylko kasa, wcale się nie zdziwię, że w tym wieku chłopak nie stawia forsy na pierwszej pozycji. Widocznie ma ambicje na coś więcej. I wcale się nie zdziwię, bo chłopak talent ewidentnie ma. Dziwić się może jedynie taki wolfy, dla którego Krzyżan to zwykły kasztan bez perspektyw.
|
Zgadzam się, ten Banik to akurat mega kiepska opcja bo są na przedostatnim miejscu w tabeli, uzbierali 14 punktów w 19 meczach i mają sporą szansę zlecieć do drugiej ligi. Podjąłbyś ryzyko na miejscu Krzyżanowskiego? Ja nie.
Tu Wisła zmierzająca do Elstraklsy, tu Banik który może spaść a druga liga w Czechach to folklor trochę. W tle masz reprezentacje młodzieżową i mistrzostwa U21 na które grający w ekstraklasie Krzyżanowski być może pojedzie.
Czy pojechałby z drugoligowego potencjalnie Banika? Trudno powiedzieć.
No nie ma scenariusza w mojej opinii gdzie lepiej dla niego byłoby zamienić Wisłę na Banik. Przeciez jest jeszcze okienko w lecie, chłopak naprawdę nie musi teraz odchodzić bo w lecie może mieć zwyczajnie bardziej atrakcyjne opcje.