Cytat:
Przepraszam, ale Ty piszesz o tych milionach w euro czy złotych?
Ja na miejscu klubu też bym zgodził się na sprzedaż Krzyżanowskiego za 800 tys euro (czyli 3 bańki złotych z niemałym ogonkiem) plus jakiś procent od następnego transferu. Żeby nie było jak z Plewką, Gruszkowski czy Adamem Buksą za których w pewnym momencie można było coś dostać, ale ich trzymaliśmy i w rezultacie zobaczyliśmy figę z makiem (czy tam jakiś nędzny ekwiwalent za Buksę).
No ale piszą, że Krzyżanowski nie chciał.. pewnie widzi się wyżej i z pełniejszą kieszenią. Ano zobaczymy..
Rodado lat 29 ( za 2 miechy), król strzelców mocarnej 2 ligi polskiej, widziany półtora roku temu w paru meczach międzynarodowych. Jakbyś był dyrektorem sportowym jakichś turasów czy Belgów czy Holendrów to wyjąłbyś te 3 bańki euro
|
Pisze o kwotach w euro. Zauważ, że każdy klub wysoko ceni piłkarzy, szczególnie tych najlepszych lub młodych zdolnych. Ale w Wiśle panuje pomieszanie z poplątaniem od dawien dawna i tak jak napisałem, nie ma nic, ani szkolenia, ani scautingu ani rozwoju. Gdyby coś z tych trzech rzeczy występowało to wtedy by można lekką ręką piszcząc graczy przy nawet średniej okazji bo w jego miejsce na byliby inni kandydaci z zagranicy lub juniorzy lub brak kogoś by wielkiej szkody nie zrobił bo klub by rozwijał graczy których ma.
Nam na prawdę jest ciężko się odnalezc na rynku zarówno transferów wychodzących jak i przychodzących. No mam nadzieję że od obecnego sezonu to się już poprawi na zawsze. Ciężko, bo nie mając żadnych asów w rękawie, przy każdym ruchu transferowym stawiamy się pod ścianą.wiem że 800 tys dla klubu zadłużonego to jest majątek, tylko wlansie pytanie co dalej? Znajdzie się ktoś za Krzyżanowskiego? Poza tym uważam, że za w miarę młodego gracza, perspektywicznego, grającego w U21 można wyciągnąć więcej. No ale druga strona medalu jest taka że jeśli on nie będzie grał w Wiśle regularnie to już nigdy może żadna oferta w okolicy 800 tys za niego nie przyjść.
Kupowanie i sprzedaż graczy to jest wielka gra i tu trzeba kogoś kto ma łeb na karku i to ogarnie wszystko w czas. Żeby tanio znajdowac, drogo sprzedawać i ciągle mieć mocna kadrę.