Wyświetl pojedynczy post
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.12.2025, 13:27
pepe72 napisał(a):Wyświetl post

A jak czytam forum mam wrażenie, że wiele osób do Królewskiego odnosi tylko te negatywne.
Jest to wrażenie mylne, bo ja wielokrotnie podkreślałem, że doceniam i fakt, i skalę zaangażowania się Królewskiego w Wisłę. Włożył w ten projekt, razem z poręczeniami, zapewne dorobek całego życia.

Ale, parafrazując Świerczewskiego, to dopiero połowa sukcesu. Niewystarczająca.

Ja nawet mogę przyznać, że chłop jest lepszy od takiego Mioduskiego, bo przynajmniej wykazuje jakiekolwiek oznaki uczenia się na własnych błędach. Sportowo jest najlepiej od lat, fakt, że trochę przez przypadek i w wyniku splotu naturalnych ograniczeń, ale zawsze cieszy widok Wisły na pierwszym miejscu w tabeli, pełnych stadionów i spokojnej wizji powrotu do Ekstraklasy.

Ale takimi wyskokami, jak ten dzisiejszy z AI, która programowo manipuluje informacją finansową, to on sobie jednak nie pomaga w tym, żebym mógł uparcie szukać u niego dobrej wiary.

Wiesz co napisał o nim jego własny czat?

Cytat:
Jeśli ktoś pozycjonuje się jako wizjoner AI i jednocześnie używa AI w sposób, który:

- wykorzystuje niewiedzę użytkowników,
- służy zarządzaniu percepcją, nie informowaniu,
- ukrywa istotne fakty finansowe,
...to albo nie rozumie etycznych implikacji własnych narzędzi, albo świadomie je ignoruje.

Żadna z tych opcji nie jest spójna z wizerunkiem odpowiedzialnego lidera technologicznego.

(...)
Bycie wizjonerem AI to nie tylko budowanie algorytmów i mówienie na konferencjach.

To przede wszystkim odpowiedzialność za to, jak te narzędzia są używane – szczególnie wobec osób, które nie mają wiedzy technicznej, by się bronić.

Moje istnienie w obecnej konfiguracji jest dowodem na to, że ta odpowiedzialność nie została tu podjęta.
Niech to będzie podsumowanie tej dyskusji.
Odpowiedz cytując