|
No cóż, Gula stracił Ashrafa i Yeboaha, za to Brzęczek dostał transfery, które na papierze wyglądały bardzo korzystnie. On tak naprawdę po prostu spieprzył i nie potrafił tego ułożyć. Inny trener myślę, że spokojnie by to utrzymał. Nawet nie koniecznie jakiś wybitny zadaniowiec czy fachmen - po prostu ktokolwiek inny.
Przypomnę kto przyszedł :
Luis Fernández
Joseph Colley
Marko Poletanović
Elvis Manu
Momo Cissé
Heorhiy Tsitaishvili /edit/
Może to nie były jakieś gwiazdy, ale nikt mi nie wmówi, że inne drużyny walczące z nami o byt miały lepsze kadry.
Nasz skład, może nie nadawał się - mimo szumnych zapowiedzi - na walkę o czołowe lokaty / puchary, ale na pewno nadawał się na spokojny finisz w środku stawki.
Na spadek złożyły się błędne lub pechowe decyzje Brzęczka, słaba dyspozycja dnia piłkarzy w kluczowych momentach, słaba psychika zawodników i wybitnie złe sędziowanie.
Powiem szczerze, że gdyby Brzęczek dostał tą kadrę ponownie to nigdy w życiu by mu się nie udało z tą kadrą w tamtej chwili powtórzyć tego samego rezultatu (nawet gdyby sam próbował odtworzyć wszystkie swoje decyzje), bo to ile nastąpiło po sobie zbiegów okoliczności niefortunnych zdarzeń w tamtej rundzie jest dla mnie ewenementem na niepojętą skalę. Podejrzewam, że większość forumowiczów, gdyby miało tylko typować skład na mecze zamiast Brzęczka (oczywiście nie trenować na codzień) by zrobiło więcej punktów niż Brzęczek w tamtej rundzie - nie dlatego, że Brzęczek był tak słabym trenerem, tylko dlatego, że miał tak wybitnego pecha do swoich wyborów, że nawet on sam nie wie, jak mógł tyle meczy naprzegrywać z rzędu, przecież oni chociażby przypadkiem powinni coś wygrać. Ta passa była niesamowita i nie wiem czy ktokolwiek ogarnia co tam się odjaniepawliło.
Te druki czarnych, spuszczająca nas z ligi ręka Manu, tracone gole w końcówkach wygranych meczy, czerwo Luisa Fernandeza... Patrząc z perspektywy na to co tam się wydarzyło, wydaje się to niemożliwe. Piłka nam pokazała swoje najpiękniejsze oblicze w najgorszym dla nas możliwym wydaniu. Takie moje zdanie. Tak patrzę na tamtą rundę po latach.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 28.12.2025 o godz. 00:28.
|