Cytat:
|
Czego mu nie można odbierac to tego że po 3 latach powoli zaczyna rozumieć o co chodzi w tym biznesie. To że wczesniej błądził czy robil z siebie błazna widział każdy w polskiej piłce.
|
No ja nie wiem czy on tak wszystko rozumie. Jeszcze chwilę temu pisał, że Wisła walczy o awans i zdobycie PP. W kadrze jest jeden bramkarz i jeden napastnik. To co nam los zabrał to oddał w tym sezonie tzn udało się uniknąć kontuzji pomocników i skrzydłowych, wypalił Kuziemka, Letkiewicz, Krzyżanowski, odpalił Duda. Gdyby nie oni, gdyby kontuzje w środku pola to prawdopodobnie zakończyłoby się kolejne masakra Wisły.
Długi są ogromne, kadra ciągle przepłacona, na papierze sytaucje prostuje pokazując że dług za sezon to 1 mln zł... Co oczywiście wygląda ładnie ale jak ktoś się przyjrzy bliżej to wie, że jest masakra i balansujemy na krawędzi ciągle.
Z trenerem się udało tylko dlatego że Jop okazał się mega ogarnięty. Był pod ręką, wyszło tak jak z Kazkiem. Rude wyjebal jak szczur, nikt poważny by Wisły nie wziął, co najwyżej byłby kolejny wynalazek pokroju Rude jako trener. Wziął to Kazek robiąc łaskę Wiśle. Później łaskę zrobił Jop i zastąpił Kazka. Gdyby Jop okazał się niewypałem jak Rude to byśmy byli w dupie. I to pokazuje ile na końcu trzeba mieć w piłce szczęścia. Czasami lepiej mieć mniej rozumu a więcej farta. To też pokazuje że nie da się przewidzieć właściwie niczego, żadne algorytmy itp nie pomogą, tylko raczej instynkt.
Na plus to, że Królewski chyba mniej pije i mniej papla. Bo im więcej mówi tym gorzej dla niego