Wyświetl pojedynczy post
stary dziad
Senior Member

Od: 04.2014

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.12.2025, 16:17
wolfy napisał(a):Wyświetl post
A dlaczego miałby to w tym momencie robić? Teraz każdy kto chce przejąć Wisłę musi albo się z nim dogadać, albo - w pełni spłacić.

Pomijam fakt że umorzenie takiej pożyczki wiąże się z kosztami. Z tego samego powodu nie dało się umorzyć długu Cupiała, tylko trzeba robić jakieś księgowe salto mortale żeby się fiskus nie do... Nie zainteresował.

Podałem Ci dwa powody, bez cienia wątpliwości że za chwilę będziesz pytał o to samo.
Najmądrzejszy człowieku.
Ja wiem, że jesteś w stanie uzasadnić wszystko ale nie gwałć mojej inteligencji.

Po pierwsze, dlatego że sam to DEKLAROWAŁ.
Rozumiem, ze dla ciebie wiarygodność to nic nie znaczące słowo. Trudno.

Po drugie, Prezesek sam swoim zarządzaniem w "krótkich spodenkach" doprowadził do 50 milionowego zadłużenia 9 minimalna kwota na koniec obecnego sezonu) Jego pożyczki, zresztą tylko częściowo pokrywające to zadłużenie, są czysto ratunkowe aby utrzymać jakąkolwiek płynność finansową.

Po trzecie , po to aby nie odstraszać nimi potencjalnie kupujących. Twierdzisz, że Prezeskowi należy się zwrot tych pożyczek? Formalnie tak ale moralnie w żadnym wypadku.

Po czwarte, kompletna bzdura z tym problemem fiskalnym. Prezesek może w każdej chwili zamienić je np. na kapitał bez żadnych problemów fiskalnych. To już pisano tu wiele razy ale do ciebie nie dociera ( co nie dziwi). Ale trzeba chcieć.
Problem pocupiałowy jest innego rodzaju.
Każdemu z cracovii to mówię- Wisła to klub z piękną , przedwojenną tradycją , założony przez Polaków .Po wojnie na parę lat został "siłowo" przejęty przez resort . Tak samo jak Polska została wbrew woli narodu przejęta przez komunę . I co , Polski też się wstydzisz i na nią plujesz ?!
Odpowiedz cytując