Wyświetl pojedynczy post
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.12.2025, 17:18
Czyli dalej jeden żelazny argument i nic więcej.

Kiedy jego braknie, a końcówka pokazała że nie jest to niemożliwe, to znowu winny będzie zaskroniec, szrot itd, a odpowiedzialny za zeszrotowanie połowy składu, dalej będzie domagał się wzmocnień, które potem przez całą rundę przetrzyma na ławie.

13 zawodników z pola zagrało 92,4 % wszystkich możliwych do rozegrania minut. Kutwa jest wśród nich dla tych bardziej niepozbieranych.

To nie ja wsadziłem resztę do jednego worka tylko Jop, sporadycznie wpuszczając ich na boisko, więc do niego pretensje.

W lecie ten wspaniały wynik niektórzy przewidzieli, opierając swoje szacunki właśnie na wyrównanej szerokiej kadrze którą Jop dostał, jej potencjał i możliwości widać było w początkowej fazie sezonu. Druga część wyglądała dużo gorzej i Jop za to odpowiada.

Piłkarz nawet najbardziej profesjonalny i ambitny kiedy jest lekceważony i pomijany traci zapał mentalnie i pewność siebie na boisku. Trener który tego nie rozumie nie zasługuje na miano dobrego trenera. A to co Jop opowiadał ostatnio w TV to już całkiem zapala czerwoną lampkę.

Gorsza forma nie wywołuje jednak niepokoju u trenera obecnego lidera.

– Porażka w Bydgoszczy była dla nas bardzo bolesna i wstydliwa. Nie tak to sobie wszystko zaplanowaliśmy. Piłka uczy pokory. Bramki traciliśmy w prosty sposób po stałych fragmentach gry. Musimy jednak oddać Zawiszy to, że wykonywali je bardzo dobrze. Aczkolwiek nie zmienia to faktu, że większości straconych bramek powinniśmy uniknąć, decydujące okazały się błędy indywidualne. Czasem w pewnym dniu gdzieś ucieknie komuś koncentracja i traci się takie gole – powiedział trener Wisły Kraków.

– Nie zauważałem w zespole tego, aby jedna porażka wytrącała nas z rytmu. Jako sztab nie zmienialiśmy sposobu pracy. Kontynuowaliśmy to, co robiliśmy od początku. Zobaczymy czy wiosną taka tendencja będzie miała miejsce, lecz nie zakładam, że będziemy przegrywać – dodał.

To naprawdę budujące, że nasz trener nie zakłada że będziemy przegrywać

Pytanie czy jeżeli jednak to nadal on i sztab nic nie będą zmieniać.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując