As napisał(a):

Zakladajac, ze Wisla obecnie obsluguje swoj dlug to znaczy splaca odsetki.
Gdyby wierzyciele zaczeli dopominac sie splaty dlugu to byliby debilami bo po to pozyczasz kase zeby na tym zarobic. Jesli dluznik splaca odsetki to chcesz aby twoja kase trzymal jak najdluzej.
To jak z wypozyczalnia rowerow, czym dluzej klient ma twoj rower tym wiecej ci zaplaci.
Wiec przy zalozeniu ze Wisla odsetki splaca to nikt przy zdrowych zmyslach nie bedzie sie dopominal splaty chyba ze mu te pieniadze sa na juz koniecznie teraz potrzebne. Z perspektywy wierzycieli najgorsze co by sie moglo stac to to ze nagle ktos zarzadalaby splaty wierzytelnosci co doprowadziloby do postepowania updalosciowego.
Wtedy ci wierzyciele, ktorym nie zalezy na szybkiej splacie nie tylko przestaliby zarabiac na odsetkach ale rowniez prawdopodobnie nie odzyskaliby w pelni pozyczonych pieniedzy.
Sytuacja lose lose i linczowanie to najmniejszy problem.
|
Pomijasz fakt, że u nas wierzyciele pochodzą z wiślackiego środowiska lub bliskiego Wiśle.
Myślę, że taki Kwiecień nie patrzy na odsetki.
Co do tego czy kasa jest konieczna w danym momencie wierzycielom to nie wiem ale nie wiem też czy w klubie ktoś w ogóle panuje nad czymś takim jak harmonogram spłat.