Cytat:
Co do cierpliwosci wierzycieli.
Gdybym to ja pozyczal Wisle piniadze i widzial, ze dosc pewnym krokiem zmierzaja do Ekstraklasy to tez bym byl cierpliwy. Jesli mam na tej pozyczce odsetki to niech sobie ten dlug trzymaja ile im sie podoba tak dlugo, jak zarabia dla mnie odsetki.
No ale tu pewnie sa rozne dlugi za rozne rzeczy i zapewne rozne umowy podpisane.
|
Oczywiście lepiej brać kasę odsetek i nie pożyczać już, niż żeby Wisła upadłą i nie odzyskać nic, nawet odsetek.
Problem raczej polega na tym, że nawet w ekstraklasie Wisła z Zaskrońcem u sterów, będzie się nadal zadłużała. Jeśli dzisiaj z wąską kadrą, z naprawdę już wąską, bo nie ma na pokładzie Fazlagiców itd na ekstraklasowych kontraktach. Ostał się tylko Colley? Mamy krótką ławkę i w I lidze płacimy krocie piłkarzom przeciętnym, mamy komin płacowy w postaci Rodado, mamy ogromne zadłużenie co roku. W ekstraklasie pensje pójdą do góry, wpływy z biletów wiele nie wzrosną bo stadion z gumy nie jest. Trzeba będzie kupić lepszych piłkarzy, przepłacić ich. Także jeśli wjdziemy na zero z Zaskrońcem na pokładzie, to będzie cud. Tu by musiał wjechać szejk na białym koniu, żeby sypać kasą. Innej opcji nie widzę.
Jedyne co Zaskrońcowi trzeba przyznać to, że jest przebiegły i sprytny. Tak potrafi manipulować ludźmi, statystykami, długiem, że na papierze zawsze wychodzi na jego. Zadłużenie się dużo powiększyło? No nie. Dlaczego nie? Bo sprytnie z długu historycznego zszedłem i macie na papierze ładny wynik, że niemal na zero wyszliśmy także pomyślcie co to będzie jak będzie awans i piniondze z ekstraklasy.
Gra na czas. Co to może na przyszłość dać? Raczej nic. Jak się nie umie dobrze zarządzać, tzn. nie manipulować długiem i statystyką, tylko podwyższać poziom sportowy a nie podwyższać wydatków to raczej to dobrze nie wróży.
Jak nie będzie cudu z szejkiem, czy sprzedażą co sezon za kilka mln wychowanków/innych piłkarzy to z takim właścicielem nigdy nie będzie dobrze. I w tym sprawozdaniu jest sezon z kasą z pucharów xd
Paplanina Zaskrońca o tym, że on już wiedział jak będzie wyglądała piłka kilka lat temu, płaskich tabelach itd. Zapomniał jedynie, że w ekstraklasie 4 kluby są zamieszane w puchary europejskie, a to zawsze sprawiało problemy z dobrym punktowaniem w lidze, zapomniał też dodać, że liga to już nie Wisła bogatego Cupiała i Legia z ITI tylko na prawdę wiele klubów, które mają kasę. Także na prawdę zadziwiające, że tabela jest tak płaska xd
Mądrości studenciaka na tematy proste. Trzeba wydawać, zarabiać jak najwięcej, szkolić i zapierdalać. No ale Zaskroniec potrafi jedn zdanie ubrać w całą piękną opowieść, dodać swoje mądrości i angielskie zwroty xd Tyle gadania o tym, że 4 lata nie umiał z Wisłą awansować, kadra waska, z 1 napastnikiem, a trenerem jest chłop, który już 2 lata temu robił wyniki po Sobolu, był ciągle pod ręką i nie jest jest trenerem znalezionym przez algorytmy xd Atencja musi się zgadzać.