Wyświetl pojedynczy post
As
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.12.2025, 12:49
Rozpoczne tym, ze nie wiem jakie plany klub ewentualnie mialby wobec tego zawodnika, ktory mialby przyjsc. Czy to mialaby by byc inwestycja na lata na ktorej sie ewentualnie zarobi czy typowe "narzedzie" zeby dac Jopowi opcje taktyczna w ataku i zeby to pomoglo w awansie. Taki chlopek, ktrore w co trzecim meczu wejdzie na ostatnie 15 minut jak przeciwnik calym zespolem broni wyniku i mamy wrzutke co 30 sekund.

Wezmy Adamskiego jako przyklad i zobaczmy czy ktos podobny jest dostepny. Adamski przed tym sezonem kopal sie po czole w 2 lidze, wczesniej kopal w CLJotce Miedzi. Dzisiaj chce go pol Ekstraklasy. Zobaczmy czy w nizszych ligach jest ktos taki jak Adamski, kto wyszedl z powaznego klubu, jest jeszcze w miare mlody, obecnie kopie w 2 czy 3 lidze i nie marudzilby, ze musi siedziec na lawce i grac ogony.

Znalazlem dwoch takich gagatkow. To nie sa moje propozycje tylko przyklady, ze tacy zawodnicy sa w nizszych ligach

Maciej Mas 24L 193cm - Wychowanek SMSu Lodz, byl w Jagielloni, Sandecji, Primaverze Cagliari a nawet byl powolywany do U-20, ponad 100 wystepow w 1 lidze. Pilkarsko cos musi umiec, profesjonalna pilka nie jest mu obca. Obecnie 2 liga Olimpia Grudziadz 18 meczow 8 goli.
https://www.transfermarkt.pl/maciej-.../0?saison=2025

Hubert Turski 22L 192cm - Wychowanek akademii Pogoni Szczecin, byl w Arce, Chrobrym, Gorniku Leczna. Powolywany do kadr mlodziezowych od U15 do U20. Wystepowal w Ekstraklasie, 1lidze, CLJ. Obecnie 3 liga Flota Swinoujscie 17 meczow 9 goli.
https://www.transfermarkt.pl/hubert-...spieler/569593

To tylko dwaj zawodnicy ktorym koncza sie kontrakty, bylo takich wiecej ale nie chce mi sie wszystkiego przekopywac. Dodatkowo zawodnikow pasujacych do profilu ktorzy maja kontrakty dluzsze niz do czerwca jest kilka stron na TF.

Mysle, ze jesli klub chce sciagnac lawkowicza na "tu i teraz" to w Polsce da sie takich kandydatow wyszukac.
Odpowiedz cytując