Wyświetl pojedynczy post
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.12.2025, 19:57
Kamil Broda - 2 - przed jedynką ratuje go kilka pierwszych spotkań sezonu, w których niczego nie zawalił - fajny chłopak, wychowanek, ale nie ma ani umiejętności ani psychiki do gry w tym klubie, a może lepiej odnajdzie się w drużynie z pogranicza 1 i 2 ligi
Patryk Letkiewicz - 7 - wrócił silniejszy mentalnie, nie popełnił rażących błędów, prezentował dobry poziom, a nie miał łatwo, bo wiara w jego umiejętności nie była zbyt duża u kibiców - udźwignął temat
Mariusz Kutwa - 5 - nota wyjściowa, bo po świetnym starcie stracił miejsce w składzie przez kontuzję przed meczem ze Śląskiem, wpuścił Grujcicia do składu i póżniej nie był już w stanie wskoczyć na poziom z początku sezonu, ma na swoim koncie dwa słabiutkie mecze, z Miedzią i Zawiszą
Darijo Grujcić - 6 - w obronie bywa elektryczny, w rozegraniu piłki dawał pozytywy, ale nie jestem do niego w pełni przekonany, słabsza końcówka sezonu trochę obniża ocenę
Wiktor Biedrzycki - 9 - najpewniejszy punkt naszej linii obrony przez cały sezon, brak kompromitujących występów, istotny wkład w ofensywę poprzez bramki i asystę, nawet pod koniec sezonu, gdy kolegom przytrafiła się zadyszka trudno jest się do Wiktora przyczepić
Joseph Colley - 1 - tu niestety nie da się znaleźć pozytywów - na jego obronę, musiał latać dziury na prawej stronie i wyglądał tam słabiutko - po powrocie Alana z kontuzji spadnie na 6. miejsce w hierarchii środkowych obrońców, trzeba znaleźć mu nowy klub w przerwie zimowej
Igor Łasicki - 6 - nota byłaby wyższa, gdyby tych spotkań było więcej - grał i nie zawodził, wywalczył sobie nowy kontrakt ostatnimi spotkaniami, widać u niego dobry wpływ na charakter i atmosferę w zespole
Jakub Krzyżanowski - 5 - po niemrawym starcie wskoczył na dobry poziom, lecz później przegrał rywalizację na lewej stronie obrony
Julian Lelieveld - 7 - bardzo dobry początek, ale im bliżej końca sezonu tym więcej słabszych występów, wniósł dużo dobrego do naszego rozegrania
Raoul Giger - 7 - podobna nota jak u Juliana, bardzo dobry w defensywie, ale w ofensywie jest bezużyteczny
Kacper Duda - 7 - bardzo dobra runda w wykonaniu Kacpra, w końcu doszły liczby - dużo od niego wymagam i mam nadzieję, że na wiosnę zrobi kolejny mały kroczek do przodu
Ervin Omić - 2 - przez długą przerwę od treningów nie zdążył złapać odpowiedniego poziomu w tej rundzie, grając na pozycji 6/8 był wyraźnie słabszych od Dudy/Jamesa/Marca - z pozytywów, to wiemy, że jest obdarzony swietnym strzałem z dystansu - wierzę, że przepracowując zimę z zespołem wskoczy na swój poziom
James Igbekeme - 8 - ocena mogłaby byc wyższa, gdyby nie zawirowania kontraktowe, które miały wpływ na słabiutki początek sezonu - miewał występy wybitne jak na poziom 1. ligi
Marc Carbó - 7 - prezentował dobry, równy poziom przez większość sezonu, poza słabszą końcówką - aby dostał wyzsze oceny musi więcej dawać w ofensywie
Wiktor Staszak - 4 - malutko tych szans dostał, a nie prezentował się źle (piękna asysta 2. stopnia ze Śląskiem) - prezentował dużo wyższy poziom np. od Dziedzica - nie ma szans na grę, a może ktoś z 2. ligi skusi się na wypożyczenie
Julius Ertlthaler - 8 - Julius w pewnym momencie zgasł na zbyt wiele spotkań, by utrzymać wyższa ocenę wypracowaną kapitalnym początkiem sezonu - był jednak kluczowym elementem w pierwszych spotkaniach tego sezonu, a jego spadek formy nie był aż tak jaskrawy, jak w przypadku Freda
Olivier Sukiennicki - 1 - z uwagi na braki kadrowe otrzymał kolejną szansę i jej nie wykorzystał, to koniec Oliwiera w Wiśle
Frederico Duarte - 6 - Po pierwszych pięciu spotkaniach jego ocena byłaby doskonała, natomaist później dobrze widzieliśmy, jak mocno obniżył loty - jaki Duarte wylosuje się na wiosnę?
Marko Bozić - 3 - niestety na ten moment rozczarowanie, choć nie tak duże, jak w przypadku Omicia - przychodził tu jako potencjalna gwiazda, kontuzja pokrzyżowała mu plany - dobrze przepracowany okres przygotowawczy z zespołem powinien zadziałać ma plus
Maciej Kuziemka - 7 - kapitalny start i słabiutka końcówka - zgasł jednak dużo później od Duarte, a jego wkład w zwycięstwa drużyny był ogromny - wypełnił dziurę na prawym skrzydle - przed nim dużo trudniejsza runda wiosenna - każdy już wie, kim jest Maciej Kuziemka i rywale nie ułatwią mu życia
Filip Baniowski - 4 - jestem rozczarowany tym, jak mało szans otrzymał - na swój plusik może zapisać asystę 2.go stopnia w meczu z Wieczystą - czas ucieka, przewidywałem, że to on, a nie Kuziemka wskoczy do składu - Filip zawsze dobrze wygląda w sparingach, a później w lidze nie może doczekać się swojej szansy, albo przeszkadzają mu kontuzje
Ángel Rodado - 9 - stosunkowo dużo było tych przeciętnych (jak na Angela) spotkań, ale bezsprzecznie jest to nasz najlepszy piłkarz i to co wyczyniał na poczatku sezonu zasługuje na największe uznanie - 17 goli i 2 asysty
Ardit Nikaj - 2 - nie jest to ten poziom, widać, że nigdy nie grał w drużynie grającej kombinacyjnie w ataku - bardziej odnalazłby się w drużynie grającej defensywnie i z kontry
Szymon Kawała - 2 - błysnął w sparingach, fajnie wyglądał na starcie sezonu, ale jak dostawał szansę od początku w PP to zawiódł i nie było widać po nim odpowiedniego zaangażowania - wiosnę powinien spędzić w rezerwach
Odpowiedz cytując