Wyświetl pojedynczy post
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.12.2025, 20:40
doktor granat napisał(a):Wyświetl post
Czy to zawodnik, który da sobie radę w ekstraklasie?
Mnie się ten zawodnik podoba na tle 1 ligi, ale nie wiem czy jego atuty wystarczą poziom wyżej?
Moim zdaniem takie pytanie trzeba sobie zadawać w kontekście kolejnych wzmocnień.
A inna sprawa- dlaczego WK miałby chcieć nam go oddać?
Czy to zawodnik na którego nas stać pod względem kontraktu?
To jest pytanie na serio.

Patryko napisał(a):Wyświetl post
Tak się składa, że WK ma w tej lidze dokładnie taki sam cel, jak Wisła. Feiertag to jeden z niewielu jasnych punktów Wieczystej, więc nie ma szans, żeby go stamtąd wyrwać.

Osobną kwestią pozostaje to, czy jest to zawodnik na Ekstraklasę. Myślę, że takiego Nikaja bije na głowę i w I lidze można byłoby z nim próbować gry na dwóch napastników, jak ze Zwolińskim.
Nikaj to zawodnik na którego nas stać. Feiertag raczej nie. Nasz budżet płacowy jest nie tyle napięty, co mamy kilkunastomilionowy deficyt.
To czego większość z Was nie rozumie to fakt że jedziemy już finansowo po bandzie. To co powiedział Królewski o braku wzmocnień to fakt.

Są lepsi zawodnicy od Nikaja, ale niekoniecznie w naszym zasięgu finansowym. Po ewentualnym awansie pewnie możliwości wzrosną, teraz trzeba kombinować żeby nie zabrakło na wypłaty.

Dlatego Ardit musi wystarczyć. W dupie mam czy Wam on się estetycznie podoba, finansowo się to spina (a właściwie to nie do końca). Rodado, Einthaler, Lelieveld, Grujcić, Giger, Igbekeme nie grają za darmo.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 06.12.2025 o godz. 20:51.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując