doktor granat napisał(a):

Czy to zawodnik, który da sobie radę w ekstraklasie?
Mnie się ten zawodnik podoba na tle 1 ligi, ale nie wiem czy jego atuty wystarczą poziom wyżej?
Moim zdaniem takie pytanie trzeba sobie zadawać w kontekście kolejnych wzmocnień.
A inna sprawa- dlaczego WK miałby chcieć nam go oddać?
|
Czy to zawodnik na którego nas stać pod względem kontraktu?
To jest pytanie na serio.
Patryko napisał(a):

Tak się składa, że WK ma w tej lidze dokładnie taki sam cel, jak Wisła. Feiertag to jeden z niewielu jasnych punktów Wieczystej, więc nie ma szans, żeby go stamtąd wyrwać.
Osobną kwestią pozostaje to, czy jest to zawodnik na Ekstraklasę. Myślę, że takiego Nikaja bije na głowę i w I lidze można byłoby z nim próbować gry na dwóch napastników, jak ze Zwolińskim.
|
Nikaj to zawodnik na którego nas stać. Feiertag raczej nie. Nasz budżet płacowy jest nie tyle napięty, co mamy kilkunastomilionowy deficyt.
To czego większość z Was nie rozumie to fakt że jedziemy już finansowo po bandzie. To co powiedział Królewski o braku wzmocnień to fakt.
Są lepsi zawodnicy od Nikaja, ale niekoniecznie w naszym zasięgu finansowym. Po ewentualnym awansie pewnie możliwości wzrosną, teraz trzeba kombinować żeby nie zabrakło na wypłaty.
Dlatego Ardit musi wystarczyć. W dupie mam czy Wam on się estetycznie podoba, finansowo się to spina (a właściwie to nie do końca). Rodado, Einthaler, Lelieveld, Grujcić, Giger, Igbekeme nie grają za darmo.