Wyświetl pojedynczy post
adam_09
Senior Member

Od: 11.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.12.2025, 10:03
Podzielam opinię, że pierwszy minus to powinien być skierowany do Jopa. Przede wszystkim za zestawienie obrony w takiej konfiguracji. I to już nie nawet o Kutwę w pierwszym składzie tylko Józka na prawej obronie. Po 15 minutach można było się już zorientować, że ta pozycja to męczarnia dla niego, innych chłopaków w zespole i kibiców oglądających to spotkanie. Józek nie ma zwodu, motoryki ani zachowań bocznego obrońcy. Nie mówiąc o wrzutce w pełnym biegu ani wydolności wahadłowego. Na tą pozycję nadaje się jedynie w awaryjnych sytuacjach na liczbę minut, którą jest człowiek w stanie pokazać na palcach u rąk. Kompromitacja trenera tym pomysłem. Na drugą połowę natomiast trener zdejmuje Biedrzyckiego i zastępuje Grujciciem gościa, który w tym meczu nie daje pewności z tyłu i jeszcze zrobił karnego. Jak chciał rotować to dlaczego nie wpuścił Łasickiego ? Czyżby położył lagę na puchar ? Aż przypomina się eksperyment Sobolewskiego w barażach. Jesteśmy w zaawansowanej końcówce pucharu a tutaj nie tylko pojawia się rotacja ale też eksperymentalne zestawienie. Krzyżanowskiego bym się nie czepiał. To jest młody chłopak, musi grać i się ogrywać. Rola jaką ma na boisku czyli wahadłowego wybitnie eksponuje braki warsztatowe. Ale ten chłopak ma 20 lat. To nie jest Pedri. Kiedyś i gdzieś się musi uczyć i zdobywać doświadczenie. Z przodu ze swoją użytkową techniką daje radę. Ja bym na niego stawiał i wybór Kuby na LO Jopa chwalę.

Środek pomocy ? Jovic z Carbo absolutnie się nie sprawdzili. Dla Marca powinna być zmiana już w przerwie. Jovica dałbym pograć ale ze zmianą w 60 minucie na Dudę i Jamesa bo przy nich 2ga linia wygląda diametralnie inaczej.

Nikaj ? no niestety. Dla mnie Ondrasek bis. Zmysłu do gry kombinacyjnej chłopak nie ma.
Odpowiedz cytując