Wyświetl pojedynczy post
Cymes
Senior Member

Od: 07.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.12.2025, 08:42
Rok temu po niełatwym meczu i wygranej z Siarką zwracałem uwagę, że ostatni raz odpadliśmy z rywalem z naszego poziomu rozgrywkowego 6 lat wcześniej. Zawsze płynęliśmy z niższymi ligami. Polonia wprawdzie to zresetowała, ale w sumie nie stało się nic zaskakującego przynajmniej ze statystycznego punktu widzenia. Wtedy bilans meczy z drużynami z niższych lig w PP w ostatnich latach mieliśmy 4-4. Na Hutniku i z OBO trochę sobie to podreperowaliśmy, ale Zawisza to akurat od początku śmierdziała meczem pułapką. Jak to się mówi, nie pierwszy raz, nie my pierwsi i nie ostatni.

MaLk napisał(a):Wyświetl post
A tak na serio, to nie licząc oczywistego blamażu i strat na wizerunku związanych z rozmiarami porażki i poziomem ligowym przeciwnika, to z ulgą przyjąłem, że właśnie całkowicie wyeliminowaliśmy ryzyko tego, że na wiosnę piłkarze będą się koncentrowali na czymś innym niż awans.
Poszedłbym krok dalej. Dzień po ostatnim zdobyciu PP ględziłem na forum, że może to nam bardzo skomplikować przyszłoroczne rozgrywki ligowe, no i skomplikowało. Gdybyśmy jakoś jednak zdobyli ten puchar, to w kontekście przyszłorocznej walki o utrzymanie w ESA ględziłbym tym bardziej. Nie powiem, że wczorajszy wynik mnie cieszy, ale skłamałbym twierdząc, że jakoś strasznie mnie martwi. Materiał do przemyśleń w kontekście głębi kadry w potencjalnej walce o utrzymanie też jest.
Odpowiedz cytując