Karherop napisał(a):

I wystawil Duarte wbrew tym samym krytykom.
A ile osob tutaj sadzalo Carbo na ławie? Nikt. Trener widzi wiecej niz przecietny kibic bez wglądu w prace na treningach czy zaawansowane statytyki.
A to że ktos nie dowozi... Nigdy nie jest powiadziane że zmiennik by dowiozl jesli cala drużyna źle funkcjonuje i odwrotnie
|
Przepraszam bardzo, ja Duarte od dawna broniłem (Drozd zresztą CHYBA też). Możesz sobie sprawdzić, nawet w poprzednim temacie meczowym. Nie rozumiem nienawiści niektórych osób tutaj do Freda, chyba chodzi o to że nie jest młodym Polakiem... Chłop ma świetne liczby, a setki psuje każdy włącznie z Erthalerem i Rodado, a tylko na Duarte wiesza się psy.
A drużyna funkcjonowała źle bo Kuziemka truchtał, a Krzyżanowski czekał w każdej akcji aż cała Pogoń wróci na swoje pozycje zanim podał. Akurat Carbo w mojej ocenie nie był taki zły, ale odpoczynek mu się przyda.
Także - nie miałeś racji wtedy i nie masz jej teraz. To że posadził na ławce więcej piłkarzy niż ktokolwiek oczekiwał to nie jest dobry argument za tym że Jop nie popełnił błędu układając skład w poprzednich meczach.
Ja rozumiem że dla niego to też jest nowość że ma wartościowych piłkarzy na ławce (i to nie sarkazm), ale musi nauczyć się z tego korzystać.