Niestety, niuanse jak zwykle nie dla Ciebie. Królewski jest oszustem i podłym kłamcą, nic co robi nie może być dobre. Jop jest cudowny i nieomylny, wszystko umie i nie popełnia błędów.
Otóż, tak - Stal pewnie wywiozłaby przynajmniej punkt gdybyśmy próbowali grać z nią jak z Siedlcami czy Polonią - na stojąco. Gdybyśmy zwalniali grę dając im czas na ustawienie się (Węgrzyn tydzień temu to podkreślał podczas meczu), grali jednostajnym rytmem, nie pressowali ich i nie wracali do obrony na pełnej szybkości.
Stal nie dzieli od Siedlec przepaść, mieli momenty kiedy tworzyli nawet składne i groźne akcje w tym meczu. Liga w tym sezonie jest bardzo wyrównana, jak chyba nigdy. Pokazuje to zresztą tabela.
Ale tym razem scenariusz był inny. Jeżeli gramy szybko, biegamy to większość zespołów w tej lidze jest zagubiona jak dziecko we mgle z głową w piekarniku.
A co do Dudy i piłek na trybunach - nie wiem czy oglądałeś mecz

Kacper nie ma dobrze ułożonej stopy, na poziomie Rodado, Erthalera, Bozicia czy Duarte. Strzał nie jest jego najmocniejszą stroną, ale to jak potrafi wyjść spod pressingu albo przebiec całe boisko żeby odebrać piłkę sprawia że w formie jest bardzo cenny dla drużyny. Dobrze że próbuje, przy takim gąszczu w polu karnym łatwo o rykoszet, ale nikt zdrowy na umyśle nie będzie twierdził że umie strzelać. Statystyki są dla niego w tej kwesti brutalne.
Wczoraj było piękne zwycięstwo bo Jop zrobił to czego chcieli krytycy. Posadził na ławce piłkarzy w gorszej formie, reszta zabiegała rywala i zamknęła mecz w 40 minut. Cokolwiek byście nie tworzyli - takie są fakty.
sandomingo napisał(a):

|
A ja myślę, że tematem przewodnim będą finanse.
|
Muszę Cię zmartwić. Teraz kiedy jesteśmy krok przed Ekstraklasą nikt nie będzie robił afery. Ani piłkarze, ani wierzyciele. W interesie wszystkich jest awans Wisły.
Ewentualny problem pojawi się po awansie i Królewski mam nadzieje że pracuje nad tym żeby nie skończyło się jak w Lechii. My nie dostaniemy milionów od miasta w razie W.
Ale te święta zapowiadają się wreszcie spokojnie dla kibiców Wisły. Chyba jako pierwsze od lat.