Wyświetl pojedynczy post
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.11.2025, 15:45
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Dzisiaj nie będzie żelaznego składu bo nie ma prawa go byc ze wzgledu na absencje.

@Drozd, Jop nie wtopił po Poloni to po 1
Po drugie Duarte zasłużenie usiadl na 5 spotkań na ławce, ale udajesz że to sie nie odbyło?

Jop korzysta z 13 zawodników? I dlatego w PP mogles zobaczyc całkowicie nowa 11?

Jop skorzystał w tym sezonie z 26 zawodników

25 zawodników zagrało wiecej niz 90 min
17 zagrało ponad 300 minut

U kogo wychodzi 15 minut na miesiąc?

Juz nawet pomijam sparingi z Pogonia Szczecin, Odra, Puszcza i mase występów w rezerwach w 3 lidze. Nikt nie jest w zamrażarce.
Jak chcesz liczyć minuty to może skupmy się na lidze, bo ona jest najważniejsza, a liczenie minut w sparingach to już zupełne nieporozumienie. Żeby zawodnik poczuł się częścią zespołu musi dostać realną szansę w ważnym meczu, przez szanse rozumiem co najmniej połówkę parę razy. Występ w PP na suchych stawach to marne pocieszenie nic więcej. Ile razy Jop wpuścił kogoś z ławki w przerwie? Pytanie retoryczne.

A co do Duarte usiadł na ławie po 5 słabych meczach, brawo, mamy przy Jopie sterowność jak jakiś supertankowiec. Cały czas zdajesz się tłumaczyć betonozę Jopa jakąś niby rywalizacją. Ja mówię o czymś innym. O kooperacji o stworzeniu takiego modelu w którym siedzący na ławie ma świadomość, że realnym jest wejście na boisko nie tylko wtedy jak ten grający popełni błąd czy zagra słabo w pięciu meczach, że jak już wejdzie to nie będzie się bał grać odważnie, czasem ryzykować, zwłaszcza w ataku. Bo z tłu głowy siedzi, jak zepsuję to mi powie, że nie wykorzystałem szansy. Co sobie teraz myśli Omic? Wyszedł do piłki, stworzył sobie sytuację nie trafił i znowu ława na kilka meczów.

Jop albo zmieni podejście albo porządnym trenerem nigdy nie będzie. Teraz ma czas uczyć się zarządzania zespołem bez ciśnienia, bo ma szeroką w miare równą kadrę, a całkowicie ten czas marnuje.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując