grogoriogreg napisał(a):

Jeśli na forum dominują dyskusje otępiałych fanatyków stron konfliktu polsko-hiszpańskiego lub Królewskiego-Anty-Królewskiego, to przynajmniej oznacza, że sportowo dzieje się bardzo dobrze i nie ma się do czego przy*ebać.
Jest w tej kolejce kilka ciekawych spotkań:
dzisiaj:
- Ruch - Miedź - czy Ruch zatrzyma coraz lepiej wyglądającą drużynę z Legnicy?
jutro, poza naszym meczem:
- Wieczysta - Stal Rzeszów - pozbawiona trenera drużyna z Chałupnika przełamie passę pięciu spotkań bez zwycięstwa, czy kryzys się pogłębi?
niedziela:
Śląsk Wrocław - Polonia Bytom - któraś z drużyn goniącego nas peletonu straci punkty
|
Mam podobne zdanie. Tematy zastępcze. Chyba zresztą pisalem o tym jakis czas temu, ze zanim sie sezon nie skończy wystartuje temat "po co do esa wracamy z tym właścicielem".
Co do spotkan to o jednym nie wspomniales: GKS Tychy - Pogon GM. Moze w koncu sie Tyszanie postawia, wiedząc że lada dzien przejmie ich Piszczek?
Karherop napisał(a):

Obecna przewaga +8 nad 2. Miejscem, +10 nad barażami.
W pesymistycznym scenariuszu zmniejszamy przewagę do odpowiednio 5 i 7 pkt.
W optymistycznym zwiększamy do 11 i 13.
Myślę że z grupy pościgowej wygra tylko Pogon GM, a reszta może wrócić nawet bez punktu
|
Dopiero teraz zauważyłem że sprawdzilo się to idealnie (PGM wygrala, Chrobry, Slask, Wieczysta w czape) to teraz typuje:
Obecna przewaga+10 i + 11
Wariant pesymiczny: zmniejsza sie do 7 i 8
Wariant optymistyczny: wieksza sie do 13 i 14
To może byc kolejka remisów. Oby tylko nas to ominęło. Myślę że znowu dołożymy punkcik albo dwa do przewagi.