azor napisał(a):

|
Nie do końca. Klub odpowiada za tych głupków. To, że wydarzyło się to co się wydarzyło świadczy tylko o tym, że klub dał przyzwolenie na wniesienie piro na stadion. Zamknięcie sektorów dla kumatych niczego by nie zmieniło, zamknięcie stadionu może da Królewskiemu do myślenia.
|
Co to znaczy piro? Raca to jest piro i rakietnice to też jest piro. Nie ma żadnego dowodu na to że władze klubu wiedziały co te debile wymyśliły, że będą strzelać w kierunku murawy. Moim zdaniem raca przed meczem czy w przerwie to nie jest żadne zagrożenie, ani dla ludzi ani dla meczu. Byle nie w trakcie gry i tyle. A opowiadanie że klub odpowiada za głupków to jest śmiech, powinni nam na cały sezon zamknąć stadion przez kilku kretynów,wtedy można by dłużej jebać za nich Królewskiego
wolfy napisał(a):

Kara jest uzasadniona, bo Sebixy z obu stron zdrowo przegięły pałę. Mecz dwukrotnie przerwany, zadymienie na kilkanaście minut, strzelanie jakimś gównem w pole bramkowe.
Sorry, PZPN w porównaniu do UEFA działa pobłażliwie ale tutaj opóźniono relację telewizyjną o 20+ minut.
.
|
Nikt nie mówi, że jest nieuzasadniona. Ja mówię o tym że jej skala jest abstrakcyjna. Ile razy pzpn zamykał 80% stadionu bo jakiś mecz został przerwany przez zadymienie. Mogli nam zamknąć do końca rundy wszystko poza sektorem rodzinnym i byłoby tak samo abstrakcyjnie.
Może się otrząsną i zamkną tylko sektory za bramkami. To by pokazało że bez oszołomów z rakietnicami mecz również może się odbyć i atmosfera wcale nie musi być zła. 90% kibiców na stadionie ma w papierach okres aktywniejszego wspierania drużyny i jeżeli się komuś wydaje, że bez gniazdowego się nie da to byłaby okazja żeby obalić tę bujdę.
FraMat napisał(a):

|
W necie pojawiły się głosy tych sterydowych rezusów, że nawet jak stadion będzie zamknięty to oni wykupią bilety, żeby nie było strat i można było przynajmniej pokryć koszt najmu stadionu.
|

to jest akurat bardzo dobry pomysł. Tak jak wcześniej pisałem chętnie kupię dwa bilety na zamknięty najdroższy sektor. Na złość tym debilom z pzpn. Oby klub to umożliwił.
Inna sprawa jest taka, że nie musimy wynajmować przecież całego stadionu, mam nadzieję. Przed sezonem pojawiła się taka lista kosztów wynajęcia poszczególnych sektorów. Zapłacimy tylko za te otwarte i tyle