Wyświetl pojedynczy post
Coglin
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.10.2025, 05:59
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Wygląda że chyba nie. Chociaż nie wiem .

Jak najbardziej on.

https://wiadomosci.wp.pl/slawomir-no...9010615475136a

Cytat:
Jak ustaliła Wirtualna Polska, były minister w rządzie Donalda Tuska Sławomir Nowak wznowił działalność swojego biznesu. A także znalazł nowe zajęcie. Od połowy września jest członkiem Rady Nadzorczej w firmie budowlanej Texom, sponsora pierwszoligowej Wisły Kraków.
Cytat:
- Sławomir Nowak został powołany na członka Rady Nadzorczej uchwałą Nadzwyczajnego Zgromadzenia Wspólników spółki Texom 12 września – informuje Wirtualną Polskę Eliza Chmielińska-Rzońca z sekretariatu firmy. Pytana o to, co zdecydowało o powołaniu byłego ministra, dodaje, że "dotychczasowe wieloletnie doświadczenie zawodowe.

Z KRS wynika, że Nowak zasiada w Radzie Nadzorczej Texom, w spółce akcyjnej. Pod tym adresem działa od 2013 r. również spółka z ograniczoną odpowiedzialnością. I również o nazwie Texom. W ubiegłym roku firma miała ponad 316 mln zł przychodów. Zatrudniała 140 pracowników i zrealizowała 52 inwestycje budowlane na rzecz sektora publicznego i prywatnego.

Na czele firmy stoi Krystian Woś, od 30 grudnia członek Rady Nadzorczej spółki Towarzystwo Sportowe Wisła Kraków. Firma Texom od kilku lat jest sponsorem "Białej Gwiazdy". Latem 2024 roku została jej Sponsorem Strategicznym.

"Rozmowy z Wisłą rozpoczęliśmy w 2021 roku, a oficjalnie jej sponsorem zostaliśmy na samym początku 2022 roku, czyli jeszcze w Ekstraklasie. W związku z tym, że jestem kibicem Wisły Kraków od najmłodszych lat, ponieważ w moim rodzinnym mieście wszyscy kibicowali "Białej Gwieździe", tym bardziej byłem zainteresowany wejściem we współpracę łącznie ze wsparciem" – mówił Krystian Woś w rozmowie z "Gazetą Krakowską". Wisła Kraków jest obecnie liderem pierwszej ligi piłki nożnej. Firma jest też sponsorem strategicznym żużlowej drużyny Texom Stal Rzeszów.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując