Wyświetl pojedynczy post
stary dziad
Senior Member

Od: 04.2014

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.10.2025, 12:30
Po raz ostatni odniosę się do twoich wyobrażeń vs fakty

pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Jak ktoś chce sensownie porozmawiać o finansach to trzeba przedstawiać dane długoterminowe.
Budżet klubu na pewno rośnie.
No fajnie, pytanie-a kto to powinien zrobić?
Prezesek prezeskuje już 3 lata i jakoś nic nie słyszałem aby coś nam przedstawił.
Oprócz zbioru ogólników i zaklęć.
Budżet na pewno rośnie.
Tia...
Jak rozumiem, przez "budżet" rozumiesz "przychody".
No to przychody, co potwierdził Prezesek w tym sezonie spadną co najmniej o 20%.

Pytanie co z zadłużeniem.
No właśnie.
Wróćmy jeszcze do słowa "budżet"
Otóż Prezesek poprzez "budżet" rozumie "koszty" czyli wydatki.
On nie patrzy za bardzo jakie klub będzie miał przychody.
Zakłada że w danym sezonie wydajemy określoną kwotę, która- o jakie zaskoczenie- jest wyższa od zakładanych przychodów.
Tak działo się podczas ostatnich 3 sezonów i tak zapewne będzie i w tym sezonie.
Wniosek jest jeden- Prezesek świadomie zadłuża klub.

Zatory płatnicze są w chyba każdym klubie
Naprawdę?
Nie słyszałem aby (obecnie) były jakiekolwiek zatory w Widzewie, Rakowie, Motorze, Lechu, Pogoni a nawet w corupcjovii...

owszem Jaro obiecywał, że ...
No cóż, ja już jakiś czas temu wyleczyłem się z wiary w jego obiecanki...

Ale to zawsze zależy od sponsorów.
No tak, podstawowy sponsor Wisły to my, kibice, dzięki którym na pewno znacząco wzrosną tzw. przychody z dnia meczowego.
Natomiast tzw. przychody komercyjne, wynikające z zawartych za dany sezon umów sponsorskich czy reklam są na pewno znaczące (stosownie do pozycji klubu) ale już znane i raczej nie ma szansy na ich zwiększenie.

Ach, zapomniałem , mamy nowego sponsora, Petera Moora.
Przypomnij, ile kasy dorzucił on do budżetu?
Każdemu z cracovii to mówię- Wisła to klub z piękną , przedwojenną tradycją , założony przez Polaków .Po wojnie na parę lat został "siłowo" przejęty przez resort . Tak samo jak Polska została wbrew woli narodu przejęta przez komunę . I co , Polski też się wstydzisz i na nią plujesz ?!
Odpowiedz cytując